LIFESTYLE

Rețetă merdenele cu cartofi. Delicioase cu iaurt

Rețetă merdenele cu cartofi. Delicioase cu iaurt
www.ego.ro

Această rețetă de merdenele cu cartofi este absolut delicioasă. Acum puteți să le faceți chiar la voi acasă, fără a mai fi nevoie să le cumpărați. 

Cele mai cunoscute merdenele sunt, fără dar și poate, cele cu brânză. Dar iată că mai există și altele gustoase, care vor încânta papilele gustative. Vorbim mai exact despre cele cu cartofi, pe care le propun astăzi, cu carne, cu ciuperci etc, fiecare cu ce preferă. Mai jos aveți pregătit pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși conform așteptărilor tale, dar și a celor din jur! Spor la treabă!

Rețetă merdenele cu cartofi

Ingrediente pentru aluat

  • 300 ml de apă minerală la temperatura camerei
  • 500-600 grame de făină
  • o linguriță de sare
  • o linguriță de oțet
  • 250 grame de unt
  • ulei

Ingrediente pentru umplutură

  • 1 kg de cartofi
  • două ouă

Ingrediente pentru uns

  • două gălbenușuri
  • puțin lapte

Mod de preparare

Pentru început trebuie să curățați cartofii, să îi spălați, să îi tăiați, iar apoi să îi puneți la fiert cu o lingură de sare. Între timp, ocupați-vă de aluat. într-un bol puneți apa, oțetul, sare, iar apoi făina. Vă recomand să puneți la început 450-500 de grame de făină și dacă mai trebuie, mai puneți. Depinde foarte mult de tipul de făină.  După ce cartofii s-au fiert, îi zdrobiți și îi faceți ca la piure. Apoi, puneți cele două ouă. Amestecați foarte bine.

Împărțiți aluatul în 10-12 bucăți egale. Lăsați la odihnit pentru circa 5-10 minute. Ungeți blatul de lucru cu ulei și luați fiecare biluță și întindeți-o până când devine subțire. Peste, adăugați untul la temperatura camerei și întindeți pe toată suprafața.

Împachetați fiecare bucată care este unsă pentru a obține un pătrat. Împachetați în patru. Ulterior, fiecare bucată se înfoliază și se transferă la frigider pentru o oră. După acest timp, le scoateți din frigider și întindeți fiecare bucată într-un pătrat. Masa, din nou, să fie unsă cu ulei. Puteți folosi sucitorul, bineînțeles. În mijloc veți pune umplutura.

Aduceți pe rând fiecare colț spre colț și lipiți-le ușor, fără a apăsa prea tare. Veți vedea că vor ieși merdenele frumoase, în formă de pătrat. Așezați-le într-o tavă, ungeți cu gălbenușurile și puțin lapte, iar apoi transferați-le la cuptorul preîncălzit până când se rumenesc frumos și sunt gata. Cuptorul în puteți da la 200-220 grade Celsius. Nu uitați! Trebuie să le așezați cu partea pliată în jos.

Vă asigur că sunt absolut delicioase, iar pofticioșii vor fi tare încântați de ce va ieși. Ideal ar fi să le serviți alături de iaurt, kefir etc. Poftă bună!

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele