Checul este una dintre cele mai simple prăjituri, dar și una dintre cele mai gustoase. Acesta este potrivit în orice zi. Fie că e sărbătoare, fie că este o zi obișnuită.
Am pregătit pentru voi o rețetă foarte simplă pentru a vă ieși cel mai gustos și pufos chec. Cu siguranță nu veți da greși.
Ingrediente
Mod de preparare
Se spală foarte bine lămâia, după care se separă albușurile de gălbenușuri. Amestecăm gălbenușurile cu lămâia și uleiul. După ce s-au omogenizat ne apucăm de albușuri. Acestea se mixează și se adaugă sarea și, treptat, zahărul. Când s-a topit, se va obține o spumă tare și lucioasă.
Stingem praful de copt în zeama de lămâie și adăugăm în compoziția din albușuri. Amestecă, iar apoi înglobeaza gălbenușurile ușor în spuma de albuș pentru a-și păstra consistența. Începe să adaugi făina puțin câte puțin, în ploaie, și amestecă bine. La final, varsă și nucile. Următorul pas este să pregătești tava. Pune foaie de copt, unge-o cu ulei sau cu unt si răstoarnă compoziția. Păstrează puțin din ea și amestec-o bine cu cacao. Toarnă uniform peste chec și bagă-l la cuptor.
Cuptorul trebuie preîncălzit. Se lasă circa 20-25 de minute la 180 de grade. La final, când e gata, poți să-l pudrezi cu puțin zahăr deasupra. E o rețetă foarte simplă, dar cu un final delicios.