Simpla rețetă pentru cornulețe de post va încânta iremediabil papilele gustative. Chiar și pe cei mai pretențioși îi vei satisface.
Dacă ai poftit ceva dulce, rapid și gustos trebuie să încerci neapărat aceste rețete. Mai mult decât atât se fac și foarte rapid.
Ingrediente
Combină circa 400 de grame de făină cu sarea, zahărul, praful de copt și cu zahărul vanilat. Pune și margarina peste aceste ingrediente și amestecă bine, folosind o furculiță. Ulterior, pune și apa minerală, zeama de lămâie și uleiul. Frământa circa 10 minute. Mai adaugă făină pe parcurs. Aluatul trebuie să fie elastic și omogen.
Lăsați aluatul la dospit aproximativ 30 de minute. După ce a trecut acest timp, taie în 6 bucăți, rotunjește-le și întinde-le bine într-o foaie subțire, în formă rotundă. Acea formă taie-o în triunghiuri, până obții 8 la număr. În capătul rotunjit al fiecăruia pune ce umplutură vrei: fie nuci, fie rahat, fie gem. Orice!
Rulează cornulețele către vârful ascuțit. Așază-le într-o tavă și bagă-le la cuptor pentru 20-25 de minute. Nu le lăsa să se rumenească foarte mult. Când le-ai scos, pudrează-le cu zahăr pudră. Poftă bună!