LIFESTYLE

Rețetă pentru cornulețe de post. Le puteți umple după preferințe

Rețetă pentru cornulețe de post. Le puteți umple după preferințe
www.retetepentruoviata.ro

Simpla rețetă pentru cornulețe de post va încânta iremediabil papilele gustative. Chiar și pe cei mai pretențioși îi vei satisface. 

Dacă ai poftit ceva dulce, rapid și gustos trebuie să încerci neapărat aceste rețete. Mai mult decât atât se fac și foarte rapid.

Rețetă pentru cornulețe de post

Ingrediente

  • un pachet de margarină
  • 250 de ml de apă minerală
  • o lingură de zahăr
  • un pliculeț de zahăr vanilat
  • o linguriță praf de copt
  • 100 ml de ulei
  • un praf de sare
  • o lingură de zeamă de lămâie
  • făină cât cuprinde

Mod de preparare

Combină circa 400 de grame de făină cu sarea, zahărul, praful de copt și cu zahărul vanilat. Pune și margarina peste aceste ingrediente și amestecă bine, folosind o furculiță. Ulterior, pune și apa minerală, zeama de lămâie și uleiul. Frământa circa 10 minute. Mai adaugă făină pe parcurs. Aluatul trebuie să fie elastic și omogen.

Lăsați aluatul la dospit aproximativ 30 de minute. După ce a trecut acest timp, taie în 6 bucăți, rotunjește-le și întinde-le bine într-o foaie subțire, în formă rotundă. Acea formă taie-o în triunghiuri, până obții 8 la număr. În capătul rotunjit al fiecăruia pune ce umplutură vrei: fie nuci, fie rahat, fie gem. Orice!

Rulează cornulețele către vârful ascuțit. Așază-le într-o tavă și bagă-le la cuptor pentru 20-25 de minute. Nu le lăsa să se rumenească foarte mult. Când le-ai scos, pudrează-le cu zahăr pudră. Poftă bună!

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele