LIFESTYLE

Rețetă ștrudel cu fructe de pădure. Un desert de post gustos

Rețetă ștrudel cu fructe de pădure. Un desert de post gustos
www.blogger.googleusercontent.com

Această rețetă de ștrudel cu fructe de pădure reprezintă un desert de post gustos și apreciat de toată familia. Este o alegere bună pentru momentele în care vă doriți ceva dulce de casă.

În cazul în care vă grăbiți și nu aveți timp pentru a pregăti foietajul, puteți folosi de cumpărat. Chiar și așa, merită să faceți în casă totul pentru că e mult mai bun totul. Mai jos aveți pregătit pas cu pas tot ceea ce trebuie să urmați pentru a ieși pe placul dumneavoastră, dar și a celor din jur! Spor la treabă!

Rețetă ștrudel cu fructe de pădure

Ingrediente

  • un pachet de foietaj de post
  • 300 grame de fructe de pădure congelate
  • 150 grame de zahăr

Ingrediente pentru sirop

  • 100 ml de apă
  • 150 grame de zahăr

Ingrediente pentru decor

  • zahăr pudră

Mod de preparare

Pentru început trebuie să vă ocupați de fructe. Le puneți într-o crăticioară la foc mic împreună cu zahărul. Amestecați foarte bine și lăsați până când se obține un sos mai gros, perfect de folosit la ștrudel. Aluatul îl desfaceți și îl împărțiți în șase dreptunghiuri. Înainte de acest pas, întindeți un pic cu sucitorul.

Pe fiecare dreptunghi îl veți cresta pe margini, iar în mijloc lăsați un spațiu pentru a pune compoziția. Puteți să ungeți cu un sirop din apă și zahăr fiecare bucată de aluat.

Mai mult decât atât, puneți în mijlocul fiecărui dreptunghi umplutura, iar apoi aduceți fâșiile laterale peste umplutură. Să fie cât mai strâns pentru a nu se desface la copt. La final, presați foarte bie capetele cu ajutorul unei furculițe. Într-o tavă, puneți foaie de copt, iar apoi așezați fiecare ștrudel. Ungeți cu sirop deasupra și transferați-le la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius până când se rumenesc frumos deasupra. Când le scoateți, presărați zahăr pudră pentru decor.

Rețetă pentru foietaj de post

Ingrediente pentru foietaj

  • 200 ml de apă rece
  • 200 ml de ulei de floarea soarelui
  • un pic de sare
  • 500 grame de făină
  • 50 grame de drojdie proaspătă

În plus:

  • ulei de floarea soarelui
  • făină

Mod de preparare

Într-un bol veți pune apa călduță, drojdia, uleiul, un pic de sare și amestecați. Apoi, turnați puțin câte puțin făină. La început puteți amesteca cu un tel, dar apoi frământați cu mâna. Formați o bilă pe masa bine unsă cu ulei și întindeți cu un sucitor. Puneți 130 de ml de ulei și 3-4 linguri de făină, amestecați foarte bine și turnați totul pe foaia rezultată anterior. Ungeți bine și apoi rulați. Transferați la frigider pentru circa o oră. Apoi, e numai gata de făcut diverse dulciuri și nu numai.

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele