Această rețetă de negresă cu fructe de pădure este foarte ușoară și se face foarte rapid. Papilele gustative vor fi tare încântate la degustarea ei.
Știm foarte bine faptul că negresa reprezintă unul dintre deserturile preferate ale românilor. Nici n-ar avea cum să nu fie așa, întrucât sunt îmbinate multe arome delicioase. Se poate face cu nuci, stafide, gem, ciocolată, fructe de pădure, căpșuni etc. Mai mult decât atât, nu veți pierde mult timp în bucătărie datorită gradului scăzut de dificultate. Mai jos v-am pregătit tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși pe placul tău, dar și a celor din jur. Spor la gătit!
Ingrediente
Ingrediente pentru glazură
Pentru început trebuie să porniți cuptorul. Ulterior, într-un bol mai mare și încăpător, puneți ouăle cu un praf de sare și începeți să amestecați cu ajutorul unui mixer. Tot acum este momentul să puneți zahărul tot. Zahărul trebuie să se topească. Apoi, tot în acel bol adăugați untul, dar nu de la frigider, ci el trebuie să fie moale. Mai amestecați puțin. Adăugați lapte și romul în continuare.
Ultimul pas este să turnați cacao, făina și praful de copt. Amestecați foarte bine. La final puneți amestecul de fructe de pădure. După ce ați amestecat totul foarte bine, pregătiți tava. Puneți o foaie de copt și apoi turnați această compoziție. Nivelați foarte bine pentru a avea un aspect cât mai plăcut.
Transferați la cuptorul preîncălzit și lăsați în jur de 30 de minute, la 190-200 grade Celsius. Acum puteți pregăti și glazura. Eu prefer să o fac la bain-marie, punând ciocolata neagră și smântâna pentru frișcă. Amestecați-le cu grijă până când se topesc și rezultă o delicioasă și cremoasă glazură.
Când este gata prăjitura și o scoateți din cuptor, amestecați foarte bine glazura rezultată și turnați peste aceasta. Nivelați foarte bine totul. Este numai bună de servit. O puteți face atunci când vă doriți ceva delicios și sănătos de casă sau atunci când se anunță musafiri și vreți să faceți ceva repede.
În loc de glazura de ciocolată, puteți opta și pentru altceva deasupra. Vorbim mai exact despre zahăr pudră, nucă de cocos, nuci tăiate mărunt sau chiar sfărâmate foarte bine etc. Orice doriți și orice vă place puteți pune, fără niciun fel de problemă. În bucătărie puteți să jonglați cu multe ingrediente după bunul plac. Poftă bună!