LIFESTYLE

Rețetă suberek cu carne. Un adevărat deliciu pentru masa ta de prânz

Rețetă suberek cu carne. Un adevărat deliciu pentru masa ta de prânz
www.storage0.dms.mpinteractiv.ro

Această rețetă de suberek cu carne este un adevărat deliciu, fără dar și poate. Știm foarte bine că turcii preferă acest preparat foarte mult.

Aluatul este foarte simplu. Deci ar putea orice persoană să facă acest preparat. Să nu mai vorbim de gradul scăzut de dificultate care va face să nu stați prea mult prin bucătărie. Veți termina numaidecât. Când nu aveți nimic de mâncare, dar nu aveți nimic mult timp, atunci asta este o variantă. Cu siguranță nu o să vă pară rău dacă încercați. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți.

Rețetă suberek cu carne

Ingrediente pentru aluat

  • 600 de grame de făină
  • 400 grame de apă
  • un praf de sare

Ingrediente pentru umplutură

  • două cepe mari
  • 700 g de carne de vită, pui sau miel
  • puțină sare
  • puțin piper măcinat
  • puțină boia iute sau dulce (după preferințe)
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Pentru început trebuie să vă ocupați de aluat. Într-un vas puneți apa, făina și sarea. Amestecați foarte bine și apoi începeți să frământați. Trebuie să rezulte un aluat moale și nelipicios. Acoperiți-l cu o folie de plastic și lăsați-l să se odihnească aproximativ 30 de minute.

După ce a trecut acest timp, puneți-l pe blatul de lucru și dați-i o formă precum o pâine. Împărțiți în 12 bucăți egale. Formați biluțe, bineînțeles. Lăsați să se odihnească circa 10-15 min.

Vă ocupați de umplutură acum. Dați carnea prin mașina de tocat. Puteți opta și pentru ceapă sau o puteți tăia mărunt. Într-un bol puneți carnea, ceapa, sarea, piperul, boia și amestecați foarte bine.

Întindeți fiecare biluță cu sucitorul, să nu fie foaia nici prea groasă, nici prea subțire. Puneți umplutură pe jumătate din discul de aluat. Pliați-l și presați marginile cu ajutorul unei furculițe. Procedați astfel și cu celelalte biluțe. Într-o tigaie, puneți uleiul la încins și începeți să le prăjiți. Ari fi bine ca focul să fie la mic, sau cel mult la mediu. Poftă bună!

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele