Aceste rețete de clătite delicioase le poate face oricine, chiar și cei la început de drum în ale gastronomiei. De asemenea, ele pot fi dulci și sărate, pentru toate gusturile.
Mai jos aveți pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor dumneavoastră, dar și celor din jur! Spor la treabă!
Clătite clasice cu gem sau cu ciocolată
Veți avea nevoie de:
Pentru început trebuie să puneți ouăle într-un bol cu puțină sare și să le bateți bine cu un tel. Apoi, adăugați apa sau laptele și amestecați din nou. Puneți făina puțin câte puțin și amestecați foarte bine pentru a nu rămâne cu cocoloașe aluatul. Puneți și untul. După ce ați amestecat toate ingredientele bine puteți să le coaceți. Încingeți bine o tigaie, ungeți cu ulei și puneți aluat cu un polonic. Când marginile clătitei încep să fie aurii, atunci trebuie să întoarceți clătita. Faceți astfel și cu celelalte. Umpleți cu gem sau cu ciocolată, rulați și serviți.
Clătite cu șuncă și cașcaval
Veți avea nevoie pentru clătite de:
Veți avea nevoie pentru umplutură de:
Pentru început trebuie să faceți aluatul de clătite. Așadar, într-un bol puneți ouăle cu un praf de sare și amestecați. Apoi puneți laptele, uleiul și făina, amestecând fie cu un tel, fie cu mixer. Dacă compoziția este prea densă, atunci mai puneți lapte. În altă ordine de idei, dacă este prea lichidă, mai puneți făină.
Coaceți clătite ca de obicei pe ambele părți. Între timp, vă puteți ocupa de umplutură. Tăiați șunca cât mai mic, iar cașcavalul dați pe răzătoare. Puneți pe clătite, iar apoi rulați-le ca la shaorma să nu cadă din ele. Într-un bol adăugați ouă, un praf de sare și treceți fiecare clătită prin ou și pesmet. Apoi, într-o tigaie puneți ulei la încins și prăjiți clătitele.
Clătite cu piept de pui și ciuperci
Veți avea nevoie de:
Faceți clătitele. Puteți opta pentru una dintre variantele de mai sus. Spălați carnea de pui și ciupercile. Tăiați carnea în cubulețe mai mici. Căliți-o într-o tigaie cu puțin ulei și nu uitați de sare și piper. Ciupercile pot fi tăiate ori în cubulețe, ori în feliuțe. Bineînțeles că ulterior trebuie călite și ele. Când se evaporă apa din ele, adăugați și cepele tăiate mărunt. Amestecați foarte bine și condimentați cu sare și piper. La final puneți și puiul, mărarul tocat și amestecați. Dați cașcavalul pe răzătoare. Într-o tavă puneți o clătită, apoi compoziție, apoi altă clătită până terminați. Amestecați smântâna și ouăle într-un bol. Puneați deasupra și transferați la cuptorul preîncălzit la 190 grade Celsius până se rumenește. În ultimele 10 minute, puneți și cașcavalul.