NEWS

Reuters: Traficul ChatGPT scade din nou pentru a treia lună la rând

Reuters Traficul ChatGPT scade din nou pentru a treia lună la rând
sursa: investignews.com

ChatGPT de la OpenAI, chatbotul de inteligență artificială extrem de popular lansat în noiembrie, a înregistrat în august un declin al vizitelor lunare pe site pentru a treia lună consecutiv, deși există semne că declinul se apropie de sfârșit, potrivit firmei de analiză Similarweb, transmite Reuters.

Probleme pentru chatbotul AI ChatGPT

Vizitele la nivel mondial pe desktop și mobil la site-ul web ChatGPT au scăzut cu 3,2%, ajungând la 1,43 miliarde în august, după scăderi de aproximativ 10% în fiecare dintre cele două luni anterioare. Timpul petrecut de vizitatori pe site-ul web a scăzut, de asemenea, lunar din martie, de la o medie de 8,7 minute pe site la 7 minute pe site în august.

Dar vizitatorii unici la nivel mondial în luna august au crescut de la 180 milioane de utilizatori la 180 de milioane, la 180,5 milioane.

Revenirea școlii în sesiune în septembrie ar putea ajuta traficul și utilizarea ChatGPT, iar unele școli au început să o adopte. Traficul ChatGPT din SUA a crescut ușor în august, în concordanță cu revenirea școlilor americane în sesiune, scrie Reuters.

„Studenții care caută ajutor pentru teme pare să fie o parte a poveștii: procentul de utilizatori mai tineri ai site-ului a scăzut în timpul verii și acum începe să își revină”, a declarat David F. Carr de la Similarweb, care urmărește în mod regulat ChatGPT și concurenții săi.

Sute de milioane de oameni folosesc aplicația

ChatGPT a declanșat o utilizare frenetică a inteligenței artificiale generative în sarcinile zilnice, de la editare la codare, și a ajuns la 100 de milioane de utilizatori activi lunar în ianuarie, la două luni de la lansare. Tehnologia de inteligență artificială generativă utilizează date din trecut pentru a crea conținut nou, de exemplu pentru a scrie eseuri sau poezii.

Înainte de lansarea Meta’s Threads, aceasta era aplicația de consum cu cea mai rapidă creștere din toate timpurile, iar acum este unul dintre primele 30 de site-uri web din lume.

În acest an au fost lansați câțiva concurenți ai ChatGPT, inclusiv chatbotul Bard al Google (GOOGL.O). Motorul de căutare Bing al Microsoft oferă, de asemenea, un chatbot alimentat de OpenAI în mod gratuit.

OpenAI a lansat, de asemenea, aplicația ChatGPT pe sistemul iOS în luna mai, ceea ce ar putea absorbi o parte din traficul de pe site-ul său. ChatGPT poate fi utilizat gratuit, dar oferă și un abonament premium pentru 20 de dolari pe lună.

Pe lângă ChatGPT, OpenAI face bani vânzând direct accesul la modelele sale de inteligență artificială pentru dezvoltatori și întreprinderi și printr-un parteneriat cu Microsoft, care a investit peste 10 miliarde de dolari în companie.