Imagini șocante: Rusia arde gazele destinate exportului către UE. Flăcările uriașe se vad și din satelit

spot_img

Rusia arde gazele destinate exportului către UE. Imaginile șocate au fost suprinse în zona unor mari depozite ale gigantului rus Gazprom situate în apropierea graniței cu Finlanda. 

Arderea se desfăşoară în apropierea staţiei de compresoare ”Portovaia” şi a terminalului GNL cu acelaşi nume. Imagini de satelit provenind de la sistemul NASA de monitorizare a incendiilor arată că procesul a început în data de 22 mai.

Rusia arde gazele destinate exportului către UE. Volume extrem de mari și flăcări uriașe

Încă de la finalul lunii mai, compania Gazprom redusese tranzitul de gaze către Uniunea Europeană şi încetase să mai folosească întreaga capacitate a conductei, deşi UE achitase integral livrările.

La sfârşitul lunii, arderea gazelor ruseşti a fost observată la terminalul de lângă frontiera cu Finlanda. Iar la mijlocul lunii iunie a fost observat un incendiu lângă staţia de compresoare. În perioada aceea, Gazprom diminuase de aproape trei ori livrările de gaze în Europa – de la 167 milioane de metri cubi de gaze până la 67 milioane metri cubi.

Gazele continuă să fie arse de câteva săptămâni în volume extrem de mari, iar flăcările uriaşe sunt vizibile chiar şi de pe teritoriul Finlandei, notează Unian, citând publicaţia Yle.

Rusia încearcă să determine UE să ridice restricțiile

Rusia a declarat miercuri că nu poate recepţiona turbina Siemens – reparată în Canada şi considerată ca fiind esenţială pentru funcţionarea gazoductului Nord Stream 1, ce alimentează Europa cu gaze ruseşti – din cauza sancţiunilor.

Prin astfel de motive, Federaţia Rusă încearcă să determine UE să ridice restricţiile impuse după invazia rusă în Ucraina, comentează Unian, potrivit Agerpres.


spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Cele mai noi ștri
spot_img
spot_img

Citește și

Cele mai noi ștri
Știri din aceeași categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.