NEWS

Se pregătește Magistrala M5 Eroilor – Piața Iancului – Pantelimon! Planurile Gabrielei Firea și a primarilor de sector | VIDEO

Se pregătește Magistrala M5 Eroilor - Piața Iancului  Pantelimon Planurile Gabrielei Firea și a primarilor de sector | VIDEO

După 45 de ani, metroul bucureștean va ajunge și în cartierele din estul Capitalei. Locuitorii din cartierul Pantelimon, în Sectorul 2, își vor vedea visul împlinit. 

După 4 ani în care Sectorul 2 a excelat la capitolul mizerie și s-a umplut de stâlpișori la toate intersecțiile importante, vin veștile bune dintre Guvern, Primăria Capitalei și primăria de sector. Sectorul 2 va beneficia de metrou.

Planurile Gabrielei Firea și a primarilor de sector

Totul în timp ce actualul primar general a ratat mai toate proiectele importante pentru bucureșteni, de la cele din termoficare și transport public, până la cele din sănătate, cultură și educație.

Gabriela Firea și echipa PSD pentru București au venit cu planuri pe termen lung pentru fiecare sector, dar și pentru Capitală, care par îndrăznețe, însă foarte bine argumentate și construite.

”Soluția pentru decongestionarea Bucureștiului este extinderea rețelei de metrou în tot orașul. În programul pentru București 2024 – 2028, un loc special îl ocupă dezvoltarea rețelei de metrou și în cartierele în care acum nu este, dar și legătura cu localitățile din Ilfov. Printr-o colaborare între Guvernul condus de Premierul Marcel Ciolacu, Ministerul Transporturilor, Primăria Generală și Primăria Sectorului 2 vom aduce metroul în tot sectorul, prin accesarea de fonduri europene din următoarele scheme de finanțare ale UE”, a transmis Gabriela Firea, candidata PSD pentru Primăria Capitalei.

Senatoarea Gabriela Firea și Rareș Hopincă, candidatul alianței PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, au detaliat, în prezența premierului Marcel Ciolacu, proiectele pentru construirea și extinderea a 3 magistrale de metrou care vor lega Sectorul 2 cu rețeaua de metrou existentă, dar și cu județul Ilfov.

Se pregătește Magistrala M5 Eroilor – Piața Iancului – Pantelimon!

Magistrala M5 Eroilor – Piața Iancului – Pantelimon este în faza de proiectare, iar în cursul anului viitor ar putea fi lansată licitația pentru execuția lucrărilor. Primăria Sectorului 2 în parteneriat cu Primăria Generală vor prelua, de asemenea, documentația pentru extinderea magistralei M5 – Dimitrie Pompeiu – Petricani.

După modelul deja implementat de Sectorul 4, de la Ministerul Transporturilor (Metrorex) va fi preluat Studiul de Fezabilitate pentru magistrala de metrou M7, segmentul Piața Unirii – Obor – Doamna Ghica – Voluntari, urgentându-se, astfel, conexiunea cu județul Ilfov.

Totodată, va fi realizată documentația tehnică pentru prelungirea magistralei M2, până în zona Petricani, unde bucureștenii din Sectorul 2 vor avea șansa să beneficieze de cea mai mare zonă de relaxare și petrecere a timpului liber din sector, care urmează să fie dezvoltată acolo.

Sursele de finanțare, avute în vedere de Gabriela Firea și echipa sa, pentru realizarea acestor proiecte se bazează pe sprijinul Guvernului în relația cu Comisia Europeană pentru includerea proiectului în următoarele scheme de finanțare ale Uniunii Europene, pe modelul magistralei M4 (Izvor – Gara Progresul), implementat în acest moment de primarul Daniel Băluță în Sectorul 4.

La ora actuală, Sectorul 2, un sector foarte aglomerat al Bucureștiului nu beneficiază de o infrastructură a transportului public capabilă să preia tot fluxul de participanți la trafic.

Partidul Social Democrat – Alianta PSD-PNL CMF 41240002

Parteneri
Cine sunt românii ale căror pensii vor crește și cu 90%, de la 1 septembrie. Baciu: „Majorările vor fi spectaculoase”
Cine sunt românii ale căror pensii vor crește și cu 90%, de la 1 septembrie....
Locul din Europa în care se vorbește limba română la fel ca pe teritoriul țării noastre. Este limbă oficială și localnicii o folosesc în fiecare zi
Locul din Europa în care se vorbește limba română la fel ca pe teritoriul țării...
Ce a provocat
Ce a provocat "cea mai mare pană IT din istorie" şi cât va dura repararea...
Cui aparține, de fapt, terenul de sub casă. Milioane de români sunt în această situație. Puțini știu ce au de făcut
Cui aparține, de fapt, terenul de sub casă. Milioane de români sunt în această situație....
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Localitățile din România care au fost șterse de pe hartă. Aveau nume bizare și stârneau amuzamentul tuturor. Ce s-a întâmplat cu oamenii care locuiau acolo
Localitățile din România care au fost șterse de pe hartă. Aveau nume bizare și stârneau...
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft. Bănci, posturi TV, companii aeriene cad unele după altele şi au operaţiunile blocate. Cine este responsabil
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft....
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig puţin”
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig...
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire...
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Influencerul Andrei Versace, găsit mort în apartamentul său. Detalii șocante
Influencerul Andrei Versace, găsit mort în apartamentul său. Detalii șocante
Avertismentul comandantului suprem al forţelor NATO din Europa: Chiar şi după războiul din Ucraina, Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia
Avertismentul comandantului suprem al forţelor NATO din Europa: Chiar şi după războiul din Ucraina, Europa...
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea sute de mii de lei investiţi au făcut spectacol pe bursă
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea...
ANAF scoate tunurile grele şi face controalele masive, după ce luna trecută a realizat aproape 6.000 de verificări. Cine sunt cei vizaţi de aceste controale?
ANAF scoate tunurile grele şi face controalele masive, după ce luna trecută a realizat aproape...
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Ce a apărut pe contul de Instagram al Elenei, la câteva zile după nunta cu Ianis Hagi. Fanii au reacționat imediat. ”Atât de puri”
Ce a apărut pe contul de Instagram al Elenei, la câteva zile după nunta cu...