NEWS

Șeful Casei de Pensii, decizie pentru milioane de pensionari! Daniel Baciu anunță data exactă la care vor fi livrate pensiile în luna decembrie

Șeful Casei de Pensii decizie pentru milioane de pensionari Daniel Baciu anunță data exactă la care vor fi livrate pensiile în luna decembrie
sursă foto: romaniatv.net

Șeful Casei de Pensii (CNPP) Daniel Baciu a declarat astăzi că toate pensiile din sistemul public vor fi livrate cel târziu pe 15 decembrie, iar o parte din bani au fost virați de săptămâna trecută, Companiei Naționale Poșta Română.

Deși, de mâine, 29 noiembrie, bugetarii vor intra într-o minivacanță Daniel Baciu a transmis că nu se pune problema ca pensiile să nu ajungă la titularii de drept în termenul prevăzut de lege. Mai mult, spune șeful CNPP, instituția pe care o conduce a livrat Poștei Române, 50% din suma aferentă lunii decembrie, urmând ca după 1 Decembrie, Casa Națională de Pensii să livreze și restul sumei.

Declarația președintelui CNPP, Daniel Baciu

„De când sunt preşedinte la CNPP nu s-a întârziat absolut nicio zi. E aceeaşi procedură în fiecare an. Am făcut toate diligenţele în acest sens. Deja o parte din bani i-am virat Companiei Naţionale Poşta Română începând chiar de săptămâna trecută – o sumă substanţială. Aproximativ 50% din suma pe luna decembrie am virat-o. Urmează să facem plăţi şi după 1 Decembrie.

Luni, 4 decembrie, vom mai face încă o plată, vom mai face şi ulterior, astfel încât oamenii să primească banii la timp, aşa cum îi primesc lună de lună, să nu se simtă aceste zile libere. Colegii mei din teritoriu, din casele teritoriale de pensii, depun toate eforturile ca banii să ajungă la timp la pensionari. Până pe data de 15 decembrie, toate pensiile vor fi achitate în sistemul public de pensii. Colegii mei sunt responsabili, nu va fi afectat procesul de plată a pensiilor pe luna decembrie”, a subliniat Daniel Baciu, la lansarea oficială a aplicaţiei RODPA1 a CNPP.

Pensiile vor fi livrate în condițiile normale

Pe lângă aspectele menționate, Daniel Baciu a mai transmis că greva declanșată de angajații din Ministerul Muncii nu va afecta procesul de plată al pensionarilor. Seniorii își vor primi banii chiar dacă greva va continua.

„Trăim într-o ţară democratică, este dreptul lor să protesteze. Unii sunt în protest spontan, alţii sunt în grivă, dar sunt două lucruri diferite, sunt două planuri diferite. Ei revendică nişte drepturi salariale care, sincer, sunt nişte lucruri destul de clare şi evidente.

Sunt diferenţe mari între salariile din casele teritoriale de pensii şi alte instituţii publice. Acest lucru nu este de contestat, sunt diferenţe de câteva mii de lei, nu e vorba de o diferenţă mică. Este dreptul lor să protesteze, dar misiunea lor este destul de nobilă, pentru că ei trebuie să asigure servicii de calitate seniorilor români şi asta fac, lună de lună, cu profesionalism şi nu se pune problema ca colegii mei din teritoriu să nu facă această plată a pensiilor, cum o fac de fapt regulat pe fiecare lună, în decursul unui an”, a mai spus șeful Casei de Pensii.

Angajații CNPP vor îmbunătățirea condițiilor de muncă

Pentru a pune capăt grevei, Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale se va întâlni de urgență cu Marcel Ciolacu pentru a soluționa revendicările salariaților de la Casele de Penii, însă până la momentul întâlnirii, greva continuă. Sindicaliștii deplâng faptul că la nivelul Casei Naționale de Pensii Publice diferențele salariale ajung chiar și la 1.500 de lei net între salariații care ocupă aceeași funcție și au același volum de muncă.

„Vorbim de oameni care fac acelaşi tip de activitate, aceeaşi complexitate a muncii. Ministrul Muncii a fost de acord cu impunerea unei întâlniri de urgenţă cu participarea prim-ministrului Marcel Ciolacu şi a ministrului Finanţelor Ion Marcel Boloş. Această soluţie de reparaţii salariale va trebui aplicată şi la alte instituţii din subordinea Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale”, se spune într-un comunicat al BNS citat de Agerpres.

O altă nemulțumire pe care o reclamă subalternii lui Daniel Baciu constă în modernizarea a logisticii care asigură procesul de calculare și de distibuire a pensiilor. Concret, BNS subliniază faptul că în secolul vitezei calcularea drepturilor bănești încă se face cu pixul la CNPP. O situație care nu mai poate continua. De exemplu, la Casa Județeană de Pensii Ilfov sunt șapte juriști care au de reprezentat 7.000 de dosare. Prin urmare, Blocul Național Sindical avertizează că investițiile sunt obligatorii pentru ca țara noastră să-și atingă obiectivele asumate în PNRR, la capitolul pensii.

[email protected] Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele