Semne ale dezechilibrelor hormonale pe care trebuie să le recunoască femeile. Ele pot trece neobservate destul de mult timp, însă afectează calitatea vieții.
Dereglările hormonale apar atunci când în fluxul sangvin există o cantitate mai mică sau mai mare dintr-un anume hormon. Mai mult decât atât, hormonii sunt importanți pentru o bună funcționare a organismului, potrivit Doc. Organismul transmite anumite semne pe care să le luați în considerare atunci când vă confruntați cu această problemă. În acest material veți afla care sunt cele mai des întâlnite și când să luați legătura cu medicul ginecolog și la medicul endocrinolog.
Oboseala
Unul dintre cele mai comune semne reprezintă oboseala, de multe ori inexplicabilă. Simți că nu ai energie, nu te mai atrage să faci anumite activități pe care le făceai înainte. Simți că îți dorești să stai mai mult în pat și să te odihnești.
Anxietatea
Aceste dezechilibre pot afecta starea emoțională, iar persoanele cu dezechilibre hormonale pot resimți anxietate și poate chiar irascibilitate. Nivelurile scăzute de estrogen, un hormon care influențează serotonina, responsabil pentru starea de bine, a fost asociat cu anxietatea.
Probleme menstruale
Pot exista probleme menstruale, care sunt adesea în întâlnite. Ele pot fi neregulate, abundente sau poate chiar să lipsească menstruația. În cazul în care vă regăsiți în vreo situație de acest fel, trebuie să luați legătura cu medicul ginecolog. Ar putea fi vorba despre dereglări hormonale. Hormonii sexuali, estrogenul și progesteronul, reglează ciclul menstrual.
Acneea
Femeile pot avea acnee la nivelul feței, dar nu numai, în special în zona mandibulei și bărbiei.
Căderea părului în mod excesiv
Căderea părului în mod excesiv, mai ales în zona tâmplelor sau pe creștet, subțierea firelor de păr pot să indice o problemă în sfera hormonală.
Creșterea în greutate
Creșterea în greutate și acumularea grăsimii, în special în zona abdomenului poate să indice dezechilibre hormonale. Cu toate acestea, este mai dificil să scăpați de kilogramele în plus. Nu sunt de ajuns doar dietele și exercițiile fizice.
Creșterea părului pe corp
Vă poate crește păr în față, pe gât și/sau pe piept.
Alte simptome sunt următoarele:
Și bărbații poate avea diverse semne ale dezechilibrelor hormonale, însă femeile sunt mai predispuse. De-a lungul vieții, femeile trec prin perioada pubertății, unde au loc anumite transformări, menstruația, sarcina, alăptarea, premenopauza, menopauza, postmenopauza. Cauzele acestor dezechilibre pot fi:
La bărbați putem vorbi despre:
Nu trebuie să ignorăm niciun semn pe care corpul încearcă să ni-l transmită. Astfel, aveți grijă de sănătatea dumneavoastră.