Sunt numeroase sfaturi pentru a face un ou ochi corect pe care să îl savurați. Mai mult decât atât, trebuie să știți care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le faceți.
Fără dar și poate, ar părea ca oul ochi este cel mai ușor preparat culinar de făcut. Cu toate acestea, încă se mai fac deseori anumite greșeli, care ar trebui să fie evitate. De multe ori, albușul rămâne crud, gălbenușul tare sau multe alte situații pe care nu le-am dori atunci când ne dorim să mâncăm un ou ochi perfect. Mai jos sunt mai multe sfaturi pentru a-l găti corect.
Nu folosi tigaia nepotrivită
Una dintre cele mai comune greșeli este alegerea unei tigăi nepotrivite. Este nevoie să folosiți o tigaie antiaderentă, de calitate. Multe persoane sunt de părere că pentru un ochi ou se poate folosi orice tigaie, dar iată că de fapt nu este așa. Joacă un rol foarte important și nu trebuie omis.
Grăsimea
Din dorința de a mânca cât mai sănătos, mulți dintre noi aleg să nu folosească deloc grăsime sau folosesc foarte puțin. Ei bine, pentru a ieși cât mai gustos și mai aspectuos trebuie să adăugați ceva mai multă grăsime. Indiferent ce doriți, bineînțeles. Fie ulei, fie unt. De asemenea, ouă nu se va lipi de tigaie și va fi mai delicios.
Tigaia să fie bine încinsă
Un alt aspect foarte important constă în temperatura grăsimii. Se face greșeala de a pune oul înainte ca tigaia să fie bine încinsă. În cazul în care puneți oul în tigaia care nu este suficient de fierbinte, atunci se poate ca albușul să fie gătit neuniform și se poate lipi de tigaie. Lasă tigaia să se încingă înainte de a prepara oul. Pentru a ști când este suficient de încinsă, dacă folosești unt, acesta nu mai trebuie să aibă spumă deasupra, iar dacă folosești ulei, trebuie să sfârâie discret, potrivit Ego.
Ouăle să fie la temperatura camerei
Nu folosi niciodată ouăle reci, ci să fie la temperatura camerei. Scoate-le înainte cu aproximativ 15-20 de minut din frigider. În caz contrar, albușul se va găti ceva mai greu, iar gălbenușul va tinde să se întărească. Consistența cremoasă pe care ți-o dorești nu vei mai putea să o obții.
Mare grijă la timpul de gătire
Dacă albușul este mult prea gătit, atunci poate să devină cauciucat și își va pierde atât din gustul inconfundabil, cât și din aspectul plăcut. Să nu uităm nici de gălbenuș, pentru că nu va mai avea textura cremoasă dacă lăsați prea mult timp să se gătească. În mod normal, un ou ochi trebuie să se gătească în circa 3-4 minute, dar acest timp de gătire poate să varieze în funcție de preferințele fiecăruia.