LIFESTYLE

Străzi Deschise, București – Promenadă Urbană. Calea Victoriei și Strada Humulești din sectorul 5 devin în weekend spaţii de distracție. Restricții rutiere

Străzi Deschise București - Promenadă Urbană. Calea Victoriei și Strada Humulești din sectorul 5 devin în weekend spaţii de distracție. Restricții rutiere
Străzi deschise în București sursa foto: Arcub

„Străzi deschise, Bucureşti – Promenadă urbană” întâmpină bucureştenii şi turiştii, în weekendul 15 – 16 iunie, cu un program artistic complex, menit să încânte publicul de toate vârstele. Atât Calea Victoriei cât şi Strada Humuleşti din sectorul 5 al Capitalei (între Şos. Sălaj şi Strada Trompetului) devin trasee pietonale şi găzduiesc multiple activităţi cultural-artistice, sportive şi creative, desfăşurate în intervalul orar 10:00-21:00.

Calea Victoriei va fi animată de o serie de evenimente artistice atractive pentru toate vârstele. Vor fi organizate activităţi creative şi educative pentru copii, momente de teatru de animaţie şi expoziţii care recreează atmosfera Bucureştiului de altădată, instalaţii de artă interactivă, concerte evocative ale perioadei interbelice, parade spectaculoase şi o varietate de activităţi ce promovează sănătatea pe timpul sezonului estival.

Programul „Străzi deschise” este completat cu activităţi artistice organizate de PROEDUS care vor avea loc în sectorul 5 al Capitalei, pe Strada Humuleşti (între Şos. Sălaj şi Strada Trompetului). Începând cu ora 10:00, în ambele zile de weekend, trecătorii sunt aşteptaţi la activităţi sportive antrenante şi zone de joacă pline de energie, incluzând jocuri interactive, miniterenuri de fotbal, tenis de picior, baschet şi ping-pong.

„Străzi deschise, Bucureşti – Promenadă urbană”, cel mai popular eveniment outdoor al Capitalei, este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive al Municipiului Bucureşti – în calitate de operatori zonali. Evenimentul este susţinut de Raiffeisen Bank România în calitate de partener principal şi de PPC în calitate de partener.

Până la 13 octombrie, Calea Victoriei, dar şi anumite străzi din sectoarele Capitalei devin, în fiecare weekend, zone pietonale ce îi încurajează pe bucureşteni şi turişti să (re)descopere unicitatea arhitecturii oraşului şi să participe la evenimente artistice şi interactive organizate în colaborare cu teatrele, instituţiile culturale, operatorii independenţi şi artiştii Bucureştiului.

Program artistic pe Calea Victoriei

Sâmbătă, 15 iunie, Muzeul Naţional al Literaturii Române (Calea Victoriei nr. 110) este locul de întâlnire al micilor exploratori unde, începând cu ora 11:00, are loc „La poveşti pe Calea Victoriei”, coordonat de reprezentantele Asociaţiei Da´DeCe, Iulia Iordan şi Monica Bumbeş, ce vor oferi activităţi creative şi educative dedicate copiilor.

În ambele zile de weekend, în zona Teatrului Odeon, momente semnificative din spectacolele teatrului se vor derula în cadrul instalaţiei de artă interactivă „ODEON Theatre Fountain”, expusă în intervalul 10:00-21:00.

Atât sâmbătă, cât şi duminică, între orele 11:00 şi 19:00, Societatea Naţională de Cruce Roşie a pregătit o serie de activităţi educative şi recreative pentru întreaga familie. Programul include prezentări despre sănătatea pielii susţinute de un medic dermatolog la orele 11:00, 15:00 şi 17:00, consultaţii dermatologice, jocuri de masă, pictură pe faţă şi concursuri cu premii, desfăşurate în intervalele 11:30-15:00, 15:30-17:00 şi 17:30-19:00, în funcţie de numărul de participanţi. De asemenea, între orele 12:00-13:00 şi 17:30-18:30 vor avea loc sesiuni de Treasurehunt în echipe, iar începând cu orele 12:30 şi 18:00, cei prezenţi vor putea participa la sesiuni Q&A pentru a afla mai multe informaţii despre Societatea Naţională de Cruce Roşie. Demonstraţiile de prim ajutor pentru copii vor fi organizate la orele 13:00 şi 16:00.

De la ora 17:00, spectatorii sunt aşteptaţi în zona Teatrului Odeon, în cele două zile de weekend, la seria de concerte „Poveste din Bucureştiul de odinioară”, susţinute de Ionescu Miruna (actriţă), Valentin Albeşteanu (violonist) şi Taraful de Oraş: Valentin Cucu (pian), Nicolae Petrea (contrabas), Daniel Mustăţea (acordeon), o evocare muzicală a perioadei interbelice, un melanj de genuri muzicale ascultate cu precădere în acea perioadă, când lumea şi scena au fost mai aproape ca niciodată.

Sâmbătă şi duminică, Calea Victoriei va fi însufleţită de un concert plin de energie şi ritm susţinut de trupa REAL începând cu ora 17:00, în zona Hotelului Novotel. Tot începând cu ora 17:00, „Străzi deschise” se transformă în Străzi de poveste cu Parada personajelor Teatrului Ion Creangă: prinţi şi prinţese, vânători şi animale fantastice, obiecte vrăjite şi alte minuni din basme vin de pe scenă în mijlocul copiilor pentru a-şi etala măreţia. Teatrul de Animaţie Ţăndărică a pregătit pentru copii şi părinţi scurte momente artistice în cadrul spectacolului „Freestyle Puppetry” de la ora 18:00, în zona Muzeului Naţional de Artă al României.

Raiffeisen Bank România se alătură proiectului „Străzi deschise, Bucureşti – Promenadă urbană” #4, în calitate de partener principal şi îi întâmpină pe bucureşteni şi turişti, în ambele zile de weekend, în intervalul 17.00-21.00, cu zone de relaxare şi concursuri cu premii surpriză la Teatrul Odeon şi Cercul Militar Naţional.

Expoziţiile permanente „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, „În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani” şi expoziţia tematică „Comorile haznalelor istorice din Bucureşti” deschise la Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului Bucureşti pot fi vizitate şi în acest weekend, în intervalul orar 10:00-17:30. Expoziţiile recreează atmosfera Bucureştiului din perioada secolelor XVIII-XIX prin intermediul unor obiecte din ceramică, porţelan şi sticlă descoperite lângă Bisericile Sf. Dumitru, Mavrogheni, Hanul Serafim şi în Cartierul Evreiesc.

Program artistic în Sectorul 5, Strada Humuleşti

Biblioteca Metropolitană Bucureşti îi aşteaptă pe cei mici, sâmbătă şi duminică, între 10:00-12:00, la ateliere conversaţionale dar şi la spectacolul de teatru de păpuşi „Licurici”.

Atelierul „Stela în vacanţă” al Teatrului „Stela Popescu”, desfăşurat sâmbătă (orele 10:30-11:00) şi duminică  (orele 11:00-11:30) îi va introduce pe cei mici în atmosfera estivală abordând diferite stiluri de joc şi mişcare.

Teatrul Constantin Tănase salută publicul spectator, sâmbătă, 15 iunie, începând cu ora 11:00 până la ora 11:40, invitându-i la spectacolul „Bună ziua, Bucureşti!”

În seara zilei de sâmbătă, 15 iunie, artiştii Teatrului de Animaţie Ţăndărică vor aduce la viaţă povestea „Motanului încălţat” într-un spectacol de teatru de păpuşi, între orele 18:00 şi 19:10.

În ambele zile de weekend, timp de o jumătate de oră, cei mici au sanşa de a pătrunde într-o lume în care totul e posibil şi visele devin realitate printr-o serie de numere de magie interactive datorită show-ului „Universul magiei”, spectacol al Operei Comice pentru Copii care se va juca sâmbătă, 15 iunie, de la 17:30 şi duminică, 16 iunie, de la 10:30.

Programul dedicat copiilor continuă cu Ansamblul de copii Andatino care ne va antrena la dans şi voie bună, sâmbătă, în intervalul 19:00-20:00.

Teatrul Dramaturgilor Români va fi prezent pe strada Humuleşti cu spectacolul „MAGITOT sunt eu”, un spectacol potrivit pentru toate vârstele – educativ pentru copii, fascinant pentru adulţi, care aduce spectatorilor o jumătate de oră de veselie şi bună dispoziţie atât sâmbătă de la ora 20:00, cât şi duminică, de la ora 19:30.

Artistul independent Vlad Benescu va oferi participanţilor un spectacol stradal inedit de jonglerie, sâmbată între orele 20:30-21:00 şi duminică de la orele 19:00 până la 19:30.

Programul artistic de duminică 16 iunie va continua, de la ora 18:00 cu un Minishow oferit de Circul Metropolitan Bucureşti, iar de la ora 18:30, Asociaţia pentru Educaţie „aRtelier 2020” prezintă Trupa de Teatru Gestual „neCUVINTE”, formată din copii/tineri cu deficienţe de auz, care va performa în spectacolul „Cişmigiu – Semnele comorii” ce concentreză în câteva scenete, frumuseţea unui loc aflat în centrul oraşului, şi totuşi departe de agitaţia de zi cu zi. Membrii Asociaţiei Challenge Arts vor încânta publicul cu pasiunea lor pentru dans duminică, 16 iunie, de la ora 20:00 până la 20:40.

Restricţii rutiere

Calea Victoriei | În weekendul 15-16 iunie 2024, pe durata restricţiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum Bulevardul Dacia, strada Ştirbei Vodă, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.
În weekendurile în care se desfăşoară evenimentul „Străzi deschise, Bucureşti – Promenadă urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopţii până dimineaţa (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00.
Pentru siguranţa participanţilor la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă maşini se închid şi pistele de biciclete.
În sectorul 5 al Capitalei, începând de vineri, 14 iunie, ora 22:00, până luni, 17 iunie, până la ora 06:00, traficul este restricţionat pe Strada Humuleşti, pe segmentul de drum cuprins între Şos. Sălaj şi Str. Trompetului.

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele
Parteneri
Cine sunt românii ale căror pensii vor crește și cu 90%, de la 1 septembrie. Baciu: „Majorările vor fi spectaculoase”
Cine sunt românii ale căror pensii vor crește și cu 90%, de la 1 septembrie....
Locul din Europa în care se vorbește limba română la fel ca pe teritoriul țării noastre. Este limbă oficială și localnicii o folosesc în fiecare zi
Locul din Europa în care se vorbește limba română la fel ca pe teritoriul țării...
Ce a provocat
Ce a provocat "cea mai mare pană IT din istorie" şi cât va dura repararea...
Cui aparține, de fapt, terenul de sub casă. Milioane de români sunt în această situație. Puțini știu ce au de făcut
Cui aparține, de fapt, terenul de sub casă. Milioane de români sunt în această situație....
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Localitățile din România care au fost șterse de pe hartă. Aveau nume bizare și stârneau amuzamentul tuturor. Ce s-a întâmplat cu oamenii care locuiau acolo
Localitățile din România care au fost șterse de pe hartă. Aveau nume bizare și stârneau...
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft. Bănci, posturi TV, companii aeriene cad unele după altele şi au operaţiunile blocate. Cine este responsabil
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft....
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig puţin”
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig...
BREAKING! Celebru influencer din România, găsit mort în casă. Paznicii au dat alerta
BREAKING! Celebru influencer din România, găsit mort în casă. Paznicii au dat alerta
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Influencerul Andrei Versace, găsit mort în apartamentul său. Detalii șocante
Influencerul Andrei Versace, găsit mort în apartamentul său. Detalii șocante
Avertismentul comandantului suprem al forţelor NATO din Europa: Chiar şi după războiul din Ucraina, Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia
Avertismentul comandantului suprem al forţelor NATO din Europa: Chiar şi după războiul din Ucraina, Europa...
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea sute de mii de lei investiţi au făcut spectacol pe bursă
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea...
ANAF scoate tunurile grele şi face controalele masive, după ce luna trecută a realizat aproape 6.000 de verificări. Cine sunt cei vizaţi de aceste controale?
ANAF scoate tunurile grele şi face controalele masive, după ce luna trecută a realizat aproape...
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Ce a apărut pe contul de Instagram al Elenei, la câteva zile după nunta cu Ianis Hagi. Fanii au reacționat imediat. ”Atât de puri”
Ce a apărut pe contul de Instagram al Elenei, la câteva zile după nunta cu...