NEWS

Testarea antidrog în școli. DA sau NU din partea părinților? | VIDEO EXCLUSIV MEDIAFLUX

Testarea antidrog în școli. DA sau NU din partea părinților | VIDEO EXCLUSIV MEDIAFLUX
SURSĂ FOTO: MEDIAFLUX.RO

Testarea antidrog în școli a devenit aproape obligatorie, susțin unii părinți, iar politicienii par să ia în calcul această măsură.

Cazurile din ce în ce mai multe de tineri care au fost depistați sub influența substanțelor interzise, demonstrează că, în România, problema drogurilor a devenit din ce în ce mai periculoasă.

Ce părere au părinții despre testarea antidrog în școli

Intervievați de reporterii Mediaflux.ro, părinții s-au arătat deschiși față de această propunere, ba mai mult decât atât, unul dintre tăticii care au acceptat să vorbească în fața jurnaliștilor, consideră că este o idee foarte bună.

„Da, consider că testarea antidrog în școli ar fi oportună, cel puțin pentru clasele IX – XII, la cei mici cred că nu este chiar obligatoriu.”, a spus bărbatul.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE: Consumul de droguri în rândul tinerilor, pe ordinea de zi a următoarei ședinte CSAT

Premierul Marcel Ciolacu: „Dacă un părinte dorește să-i fie testat copilul, acest lucru să se facă pe cheltuiala statului!”

Premierul Marcel Ciolacu a participat astăzi la deschiderea anului școlar de la Colegiul Tehnic Anghel Saligny din București, unde a vorbit inclusiv despre acest subiect. Politicianul a susținut faptul că nu este de acord cu testarea în masă a elevilor, însă susține măsura în cazul în care sunt părinți, sau profesori, care-și doresc acest lucru.

„Statul e dator să acționeze mult mai drastic și mult mai coordonat. Nu trebuie să testăm toți copiii din România să putem prinde dealerii care vând drogurile. Cred că aici trebuie să acționăm. Cu adevărat dacă conducerea unui liceu consideră că un anumit copil trebuie testat el fiind minor se coordonează cu părinții cum este normal și se face acest test. Dar să devină așa o isterie națională în care să luăm copiii cu arcanul și îi testăm mi se pare o abordare deplasată și nu va fi cu efectul scontat.”, a declarat premierul, citat de hotnews.ro.

Dacă un părinte dorește să-i fie testat copilul, acest lucru să se facă pe cheltuiala statului.

„Este o problemă cu drogurile. Există o coordornare și cu ministrul Justiției și cu ministrul de Interne, am văzut de dimineață și anunțul președintelui României de a intra cu anumite măsuri în CSAT. Se vor lua măsuri drastice.

Nu cred în testări în masă. Este ceva care depășește…dar am zis că venim cu modificări legislative astfel încât dacă un părinte dorește să fie testat copilul său, acesta lucru să se facă pe cheltuiala statului. Vor fi și modificări cum sunt cu permisele de conducere.. o perioadă în care nu mai ai voie dacă vei fi găsit.

Poate găsim și la tinerii între 16 și 18 ani dacă sunt depistați la anumite testări pozitiv în ceea ce privește drogurile să nu aibă voie să-și ia permisul de la 18 ani, poate se gândesc de 2 ori când vor să experimenteze acest lucru.”, a mai declarat Ciolacu.