LIFESTYLE

Top 5 obiective turistice în Timișoara

Top 5 obiective turistice în Timișoara
www.alohotels.ro

Sunt o mulțime de obiective turistice în Timișoara pe care nu ar trebui să le ratezi. Dacă nu ai reușit încă să mergi pe aceste meleaguri, atunci e momentul să îți planifici o vacanță binemeritată.

Timișoara este, fără dar și poate, unul dintre cele mai frumoase, dar și vechi orașe din țara noastră. Cam toate obiectivele nu sunt foarte departe unul de celălalt. Să nu uităm de faimoasele străzi care au o istorie aparte. Arhitectura pe care o regăsim aici spune multe despre importanța și frumusețea orașului.

Nu degeaba mai este denumită și cunoscută sub numele de „Mica Vienă” sau „Orașul Parcurilor”. Ar trebui să ajungi măcar o dată în viață pentru a vedea cu totul și cu totul altceva decât ai făcut-o până acum.

Obiective turistice în Timișoara

Piața Victoriei

Mai este cunoscută și sub denumirea de Piața Operei. Așadar, se află chiar în centrul orașului Timișoara. Chiar aici, pe data de 20 decembrie 1989, orașul a fost declarat primul oraș liber de comunism din România. Dacă vrei să te recreezi și să faci puțină mișcare, admirând frumusețile din această zonă, atunci e foarte ușor. Spunem asta, întrucât reprezintă o stradă exclusiv pietonală.

Castelul Huniade

La doar două minute de Piața Operei veți putea vizita cea mai veche clădire din Timișoara, și anume, Castelul Huniade. A fost construit între anii 1308-1315. A fost reconstruit între anii 1443-1447. Până acum ceva vreme, găzduia Muzeul Banatului.

Catedrala Mitropolitană

Catedrala Mitropolitană din Timișoara este una dintre cele mai frumoase clădiri ale orașului și una dintre cele mai reuşite monumente arhitecturale din România, potrivit Libertatea. Dacă te întrebi unde o poți găsi, atunci e simplu și cred că deja ți-ai dat seama. Exact! În centrul orașului, la intersecția celor mai importante artere de circulație. Catedrala a fost construită în perioada 1936-1940 după planurile arhitectului Ioan Troianescu.

Edificiul cu 11 turle (cea mai mare este înaltă de 83,7 metri) are o lungime de 63 metri și o lățime de 32 metri. Catedrala poate primi 5.000 de enoriași. Anual, vin foarte multe persoane din țara noastră și nu numai. Prezintă chiar și un loc pelerinaj, de unde se adună credincioși din toate colțurile țării. Hramul este chiar de Sfinții Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie de Dumnezeu Cuvântătorul și Ioan Gură de Aur, pe data de 30 ianuarie în fiecare an.

Muzeul Satului Bănățean

Cine este atras de tot ce înseamnă vechi și frumos, atunci ar trebui să nu rateze această atracție de excepție. Este considerat singurul muzeu cu profil etnografic din România. Se regăsesc elemente tradiționale, care ne duc în trecut. Vorbim mai exact despre războaie de țesut, instrumente de olărit, haine tradiționale, dar și multe, multe altele.

Parcul Rozelor

Nu degeaba Timișoara mai este cunoscut și sub denumirea de „Orașul Parcurilor”. Într-adevăr sunt destule și superbe. Acum vorbim despre Parcul Rozelor, deoarece întâlnim o sumedenie de soiuri de trandafiri.

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele