LIFESTYLE

Top destinații din România, de neratat primăvara anului 2025

Top destinații din România de neratat primăvara anului 2025
Destinații de primăvară Foto: Colaj MediaFlux

Vremea frumoasă îi face pe români să caute tot mai multe destinații de călătorie. În România sunt mii de locuri speciale, care îți taie răsuflarea cu frumusețea lor. 

Top 7 destinații din România, de neratat primăvara anului 2025

  • Viscri – un sat săsesc idin Transilvania

Viscri este mic sătuc săsesc situat în inima Transilvaniei, cunoscut pentru frumusețea sa naturală și pentru biserica sa fortificată, care este inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Oamenii care mai locuiesc în acest sat sunt extrem de liniștiți și prietenoși.

Aici se pot vizita și alte biserici vechi, precum Biserica Fortificată din Criț sau Biserica Fortificată din Dârjiu, care sunt la fel de impresionante.

Viscri - destinații de primăvară
Viscri – destinații de primăvară
  • Tinovul Mare de la Poiana Stâmpei

Tinovul Mare de la Poiana Stâmpei este locul perfect pentru turiștii care doresc să se bucure de natură și să observe ușor ecosistemele unice din regiune. Acesta a fost clasificat ca sit Natura 2000 și arie protejată de interes național. Tinovul Mare este considerat cea mai mare turbărie oligotrofă din România.

Tinovul Mare de la Poiana Stâmpei
Tinovul Mare de la Poiana Stâmpei
  • Tinovul Mohoș

Tinovul Mohoș este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip floristic și faunistic), situată în județul Harghita, pe teritoriul administrativ al comunei Cozmeni.

Tinovul Mohoș se află la o distanță de 77 km de Brașov, 55 km de Municipiul Miercurea Ciuc, 48 km de Municipiul Sfântu Gheorghe, respectiv 33 km de oraşul Târgu Secuiesc. Acesta se află în imediata apropiere de Lacul Sfânta Ana și este, de departe, unul dintre locurile care îți taie răsuflarea prin poveștile sale. Accesul la tinov se face doar cu ghid.

Tinovul Mohoș
Tinovul Mohoș
  • Rezervația 12 Apostoli

Rezervația 12 Apostoli este în Munții Călimani și se întinde pe creasta care formează linia de separare între bazinele pâraielor Neagra Sarului și Poiana Negri. Aceasta coboară din Călimani, trecând peste culmile Tamau și Pietrele Rosii, către vârfurile Lucaciu și Orașul Vatra Dornei și se află în raza comunei Dorna Candreni

Pentru a ajunge la Vf. 12 Apostoli sunt două variante de traseu. Este vorba despre traseul din satul Gura Haitii, comuna Saru Dornei, urmand traseul marcat cu punct albastru. Traseul are aproximatin 12 km (dus-intors), iar timpul de parcurgere este de aproximativ 3 ore.

Al doilea traseu spectaculos este din satul Poiana Negrii, comuna Dorna Candrenilor. De acolo se urmează traseul marcat cu punct albastru pana la Schitul 12 Apostoli, iar de aici se continua pe traseul marcat cu punct rosu. Este recomandat un echipament adecvat pentru a nu suferi accidentări pe teren.

Rezervația 12 Apostoli - destinații de primăvară
Rezervația 12 Apostoli – destinații de primăvară
  • Grădina Japoneză din București

Grădina Japoneză din București este unul dintre cele mai vizitate spații verzi din Capitală. Primăvara este perioada în care locul, plin de cireși japonezi, celebri pentru frumusețea florilor lor, adună la un loc mii de persoane în fiecare zi. În Japonia există chiar un festival dedicat lor, numit Sakura (care se traduce în floare de cireș) – în cultura lor, această floare fiind simbolul efemerității vieții – ce atrage anual milioane de turiști din toată lumea.

Grădina Japoneză din Parcul Herăstrău s-a redeschis în 2018, fiind reamenajată la inițiativa Ambasadei Japoniei în România, și este locul perfect în care să te bucuri de primăvară, la umbra unui cireș înflorit.

Grădina Japoneză București
Grădina Japoneză București
  • Muzeul Astra din Sibiu

Ei bine, primăvara este și despre vizitarea muzeelor în aer liber din România. Muzeul Astra din Sibiu este la mare căutare în fiecare sezon cald. Căsuțele vechi au fost restaurate cu mare atenție la păstrarea detaliilor, așadar este un muzeu gândit pentru vizitatori. Tot aici se găsesc ateliere de olărit, de tâmplărie, de țesut și multe altele.

Muzeul Astra din Sibiu
Muzeul Astra din Sibiu

Tarif de vizitare: 25 lei/adult; 7 lei/elevi & studenți;

Program: luni-duminică, orele 9:00-18:00

  • Parcul Natural Comana

La doar 35 de kilometri de București se află Parcul Natural Comana. Aceasta este o zonă protejată, de interes național, care găzduiește Balta Comana, a treia zonă umedă a României, după Delta Dunării și Balta Mică a Brăilei. Cel puțin 141 de specii de păsări trăiesc aici.

Parcul național Comana
Parcul național Comana

Pe lângă plimbări în aer liber, aici puteți face aici o mulțime de activități, de la închiriat biciclete, la plimbări cu vaporașul, barca sau caiacul, sau chiar un traseu prin parcul de aventură. Iubitorii de cai și de ponei se pot bucura de plimbări cu aceste animale deosebit de prietenoase.

toma@mediaflux.ro Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele