SHOWBIZ

Totul despre Erika Isac, artista care a înnebunit România cu piesa ”Macarena” VIDEO

Totul despre Erika Isac artista care a înnebunit România cu piesa Macarena  VIDEO
Foto: Facebook

Din ce în ce mai multă lume se  interesează de Erika Isac, artista care a înnebunit România cu piesa ”Macarena”. Lansată pe 14 februarie, nde Ziua Îndrăgostiților, remake-ul după cunoscuta melodie latino, a devenit viral în timp record. 

Melodia asimilata genului ”trap” a stârnit o serie de opinii controversate în mediul online.

„Am scris piesa asta ca să fie mai mult înțeleasă decât ascultata. Vă iubesc, fetele mele”, a spus Erika Isac despre piesa ei.

Dincolo de limbajul vulgar și apariția sa fără haine, Erika a scos la iveală adevărurile unei societăți bolnave, a subliniat stereotipurile de gen și a pus la punct o mulțime de bărbați, reușind să susțină și să dea voce milioanelor de femei care au fost abuzate, controlate, violate…

Totul despre Erika Isac, artista care a înnebunit România cu piesa ”Macarena”. ce i se reproșează artistei

Cântăreața de trap Erika Isac a adunat deja 1,6 milioane de vizualizări pe YouTube, fiind pe locul 2 în trending în acest moment, cu piesa care are versuri licențioase, „Macarena” fiind o adaptare a hitului care a făcut furori în anii 90.

Tânăra de 24 de ani vorbește despre violența și abuzurile împotriva femeilor și a stârnit reacții inclusiv de genul celora pe care le condamnă.

Cele mai multe comentarii negative vin de la bărbați care i-au reproșat într-un mod violent că înjură sau că vorbește urât, adresându-i chiar ei injurii și făcând aluzii sexuale, deviind astfel discuția de la violența domestică, sexuală și agresiunile bărbaților împotriva femeilor.

A fost în echipa lui Ștefan Bănică la X Factor

La doar 24 de ani, Erika Isac este considerată figura principală din trapul feminin și a reușit să-și facă simțită prezența în muzică datorită mai multor melodii.

Erika Isac a început să cânte încă de la vârsta de șase ani. Experiența sa pe scenele concursurilor de talente, inclusiv participarea la emisiuni precum „X Factor”, „The Four” și „One True Singer”, i-a consolidat reputația ca artistă talentată și curajoasă.

Erika Isac i-a impresionat pe Delia, Ştefan Bănică şi Horia Brenciu în cadrul uneia dintre cele mai urmărite emisiuni de talente şi a ajuns până în prima gală. Artista este pasionată de canto şi dans, iar de-a lungul timpului a câştigat mai multe premii în cadrul concursurilor şi festivalurilor muzicale.

La „X Factor”, Erika a impresionat până în semifinale, fiind parte din echipa lui Ștefan Bănică jr.

Colaborare muzicală cu fostul iubit

Primul său hit, „Regreți”, în colaborare cu Adi Istrate, a captat atenția publicului și a consolidat poziția ei în peisajul muzical românesc.  Erika Isac a avut o relație cu Adi Istrate

Artista, în vârstă de 24 de ani, a avut o relație până de curând cu Adi Istrate, cel pe care l-a cunoscut la show-ul „One True Singer”. Cei doi au avut o relație timp de trei ani și jumătate. Erika Isac și Adi Istrate s-au despărțit de curând.

„Este foarte drăguț că ne completăm și profesional, și emoțional, romantic și așa mai departe. Merg lucrurile altfel pur și simplu. Pasiunea pentru muzică ne-a unit și noi așa ne-am cunoscut. Nu știm cum am ajuns iubiți, totul s-a întâmplat foarte natural și foarte repede. Avem și noi certuri ca toată lumea că așa e normal, dar având în vedere că este profesional și noi suntem aici serioși, trebuie să fim la job și așa mai departe, adică vorbim, nu e ca și cum ne-am certat și nu mai vorbim că nu știu ce, nu. Noi nu prea stăm certați mai mult de două ore, pentru că după maximum două ore unul cedează“, spunea Erika Isac.

De-a lungul timpului, Erika Isac a colaborat cu artiști celebri, precum Marko Glass și Theo Rose în piesele „4 dimineața” și „Sugar”. Aceasta a mai lansat și un EP numit „11” împreună cu Adi Istrate, fostul ei iubit. Tot ea a lansat și piesele „Ferrari” alături de Berechet, „Tap Tap”, „Femei” și „Tupeistă”, ce s-au bucurat de un mare succes.

Când femeile spun”frumos” lucruri, nu sunt auzite

„Oamenii au reacționat divers, la fel cum e și societatea. Unii au susținut-o, considerând că, în sfârșit cineva spune lucrurilor pe nume. Alții au dat ochii peste cap și s-au făcut că nu văd elefantul din cameră din cauza culorii. A doua variantă ne-a șocat pe unii dintre noi, pentru că genul ăsta muzical pe care îl cântă Erika Isac nu e cu panseluțe și cu macarale care râd în soare argintii, ci el conține cuvinte obscene care sunt folosite peste tot în lume.” spune sociologul Gelu Duminică.

Aici nu este vorba de limbaj, ci ne-a oripilat tupeul. Tupeul unei fete să-i spună masculului feroce reprezentat de ”Mirel din Turnu Magurele” care este un personaj tipic: Fii atent că ești cam bou, că ești misogin, că tu îți bați joc de altă persoană. Și o spune într-un limbaj generat de un tip de frustrare care la rândul ei e generată de faptul că, atunci când au atras atenția frumos, societatea nu a auzit.” mai spune sociologul.

Pentru că femeile din spațiul românesc tot atrag atenția într-un mod frumos și civilizat, prin marșuri împotriva violenței domestice sau de gen sau prin statistici care arată că o femeie e abuzată fizic la fiecare 7 minute sau omorâtă.

Și Alexandra din tragicul caz de la Caracal a cerut ajutor „frumos”, la fel și fata care năștea în fața spitalului a cerut ajutor ”frumos”, de toate s-a râs și ulterior au devenit tragedii.

A nu se înțelege că artista a cerut urât, ci mai printre dinți, mai explicit. Și ea nici măcar nu a înjurat ”Mireii din Turnu Magurele” ci a înjurat situația, și a exprimat frustrarea.”

[email protected] Absolventă de Drept, dar atrasă iremediabil de jurnalism. Un drum lung, greu, dar întotdeauna frumos, fie că a fost vorba de jurnalism ... vezi toate articolele
Parteneri