Este important să știm totul despre mireasa îmbrăcată în alb. Multe persoane mai poate avea altă culoare această rochie, însă nu au o certitudine.
Cea mai frumoasă și fericită zi din viața fiecărei femei este ziua nunții. Vor să fie cât mai elegante și să-și aleagă cu atenție rochia pe care o vor purta.
Prima rochie de mireasă albă înregistrată în istorie a fost purtată de Philippa a Angliei, care s-a căsătorit cu Eric de Pomerania (Erik av Pommern) în 1406. Ulterior, ea a devenit regina Danemarcei, Norvegiei și Suediei, potrivit Libertatea.
Totuși, în Evul Mediu, această rochie avea culorile curcubeului. Miresele se îmbrăcau în nuanțe de roșu, galben, portocaliu. În India, de exemplu, încă se păstrează această tradiție, fetele fiind îmbrăcate în prima nuanță menționată. Prin anii 1500, albastrul predomina cel mai mult. Gâtul trebuia acoperit complet, fără decolteu.
Mai mult decât atât, totul a luat o altă întorsătură de la nunta reginei Victoria cu prințul Albert, în anul 1840. Victoria a propagat tradiția rochiilor albe de mireasă asupra fiicelor sale și a nurorii sale, Alexandra, care a ajuns ea însăși regină în 1901.
Datorită pozelor, care au fost în număr foarte mare și au circulat peste tot, s-a ajuns la această culoare fiind specifică fetelor în ziua cea mare.
Obiceiul ca rochia să fie purtată o singură dată și să stea deoparte de garderoba obișnuită a miresei rămâne valabil.
Este bine să informezi invitații înainte pentru a nu se îmbrăca în aceeași culoare. Cu siguranță nu vă veți simți confortabil. De preferat este să poarte oricare alt fel.
Mai puteți opta pentru o rochie de culoarea șampaniei. Această modificare subtilă poate fi interpretată ca o nuanță mai închisă de crem. Așadar, nu e singura posibilitate. Lungimile medii și deasupra genunchiului sunt o altă modalitate de a te abate puțin din tradiție.
Un lucru este cert. Trebuie să vă îmbrăcați exact așa cum vă simțiți bine și cum vă place.