LIFESTYLE

Trucuri pentru a face curățenie rapid. Nu vei pierde prea mult timp

Trucuri pentru a face curățenie rapid. Nu vei pierde prea mult timp
www.doc.ro

Sunt mai multe trucuri pentru a face curățenie rapid, fără să pierzi prea mult timp. Le puteți pune în practică ori de câte ori aveți această activitate în plan.

Fără dar și poate, de cele mai multe ori, curățenia ne „fură” o bună parte din timpul liber. Cu toate acestea, activitățile despre care vorbim sunt absolut necesare pentru fiecare. Odată ce avem curat în casă, eliminăm energiile negative și ne simțim mult mai bine. Plus de asta, ajută la menținerea sănătății noastre, un aspect foarte important.

Trucuri pentru a face curățenie rapid

Pune coșuri în fiecare cameră

Dacă ai un coș la îndemână atunci când faci curățenie, îți va veni mult mai ușor pentru a arunca toate lucrurile de care nu mai ai nevoie. Mai putem vorbi și de ceva cutii în care să pui lucrurile când ștergi praful, aspiri sau ștergi pe jos podeaua. Așadar, nu vei mai pierde timp pentru a le găsi loc și vei ști de unde să le iei.

Pune totul în mașina de spălat vase

Se pare că nu doar farfuriile și paharele pot fi spălate la mașină. De exemplu, mai putem vorbi despre anumite jucării de-ale copiilor, rafturi din frigider și multe altele. Nu te mai chinui și nu mai pierde timpul de a le spăla la mână. În timpul acesta poți face altceva.

Frigiderul va mirosi mai bine cu cafea

Pentru a îndepărta și a da uitării mirosului urât din frigider, poți apela la un truc extrem de folositor și simplu. Umple o ceașcă cu niște boabe de cafea și lasă-l pe un raft din frigider. Asta e tot ce trebuie să faci, fără să depui așa mult efort. Te va ajuta să nu îl speli săptămânal. Bineînțeles, după câteva luni, acea cafea trebuie înlocuită, nu se poate să o lași la nesfârșit, întrucât nu va mai putea avea acest rol.

Folosește o rolă de scame pentru canapele/fotolii

Da, rola de scame poate fi folosită și pentru canapele, fotolii, nu doar pentru haine. Chiar și firimiturile le puteți înlătura cu ajutorul ei, fără niciun fel de problemă.

Curăță pereții cu bicarbonat de sodiu

Știm foarte bine câte lucruri bune poate face acest bicarbonat de sodiu atât pentru sănătate, cât și pentru casă. Ei bine, și acum ne ajută foarte mult. Pe un burete umed pune niște bicarbonat de sodiu și freacă ușor, fără să apeși prea tare, peretele murdar. Vei vedea imediat rezultatele dorite, cum petele vor dispărea numaidecât.

Curăță electrocasnicele cu spirt

Electrocasnicele cu suprafață metalică pot fi șterse foarte rapid cu spirt. Adesea, pe frigider, cuptor cu microunde rămân urme chiar și de la degete, nu neapărat de la altceva. Cu spirt se șterg și se curăță imediat, fără a-ți da mari bătăi de cap.