SHOWBIZ

Ultimul sezon ”The crown” de pe Netflix e un dezastru. Fantoma prințesei Diana bântuie serialul

Ultimul sezon The crown de pe Netflix e un dezastru. Fantoma prințesei Diana bântuie serialul
Foto; Netflix

Ultimul sezon ”The crown” de pe Netflix e un dezastru. O spun și criticii, dar și telespectatorii după ce au fost difuzate primele patru episoade din seria finală a serialului.

Sezonul șase al dramei regale descrie evenimentele de la sfârșitul anilor 1990, inclusiv relația Prințesei Diana cu Dodi Fayed și moartea ei.

Ultimul sezon ”The crown” de pe Netflix e un dezastru. Desființat de critici

Acesta acoperă, de asemenea, consecințele morții prințesei, portretizată sub forma „fantomei Diana”, ce îi bântuie pe prințul Charles și Regină, scrie BBC News.

Într-o recenzie de o stea, The Guardian a spus că „Serialul obsedat de Diana este însăși definiția unei scriituri proaste.”

 „A început să se clatine în sezonul trei, și-a pierdut complet echilibrul în următorii doi și acum se prăbușește în abis”, a scris Lucy Mangan. Ea a adăugat că acest lucru a fost „în ciuda performanțelor uniform strălucitoare a întregii distribuții”.

Anita Singh de la The Telegraph a scris că „bijuteria Netflix atinge o fundătură”, deoarece noul sezon este „bântuit de fantoma bizară a Prințesei Diana”.

Recenzia de două stele notează că folosirea fantomei Dianei „în avionul spre casă de la Paris pentru a-i oferi alinare prințului de Wales tulburat și pe canapeaua de la Balmoral, pentru a-i oferi reginei niște sfaturi prietenoase de PR”, ajunge să sune „ca o disperare din partea scriitorului Peter Morgan”, creatorul serialului extrem de popular, care rulează din 2016.

Singh critică, de asemenea, gestionarea scenei accidentului de mașină, scriind următoarele:

„Haosul ultimei zile a Dianei și Dodi la Paris este transmis, dar nu există scene în interiorul tunelului Pont d’Alma: este o tăietură bruscă de la sunetul accidentului la telefonul care sună la Balmoral. Toate dialogurile în care cineva dă vestea morții Dianei au fost dublate, gurile le mișcă în tăcere, iar noi ne concentrăm pe reacții. De ce să faci asta? Dacă este din motive de gust, de ce să surprindă aparatul de fotografiat chipul nedumerit al lui Harry în timp ce el rostește cuvântul „nu”? Bunul gust ar însemna să lăsăm această scenă pe seama imaginației.”

Fantoma prințesei Diana, o alegere total neinspirată

În ciuda unei recenzii de patru stele din The Times, Carol Midgley observă că fantoma Dianei „nu a fost cea mai inspirată parte a serialului”.

Cu toate acestea, recenzia continuă laudând performanța lui Elizabeth Debicki, în rolul Dianei, numind-o „excepțională”.

„Empatia cu care înfățișează ultimele opt săptămâni din viața Dianei și asemănarea cu Diana este extraordinară, acea înclinare cochetă a capului, un suflet ușor pierdut, singuratic”, a descris-o ea.

Noul sezon acoperă frenezia media din jurul relației dintre Diana și Dodi (Khalid Abdalla), culminând cu urmărirea paparazzilor care a făcut ca mașina în care se aflau amândoi să se prăbușească într-un tunel din Paris. Ambii au murit la 31 august 1997.

Serialul prezintă, de asemenea, evenimentele imediate după accidentul de mașină fatal, inclusiv reacțiile și răspunsurile reginei , Al Fayed și prințul William, care încearcă să se integreze din nou în viața de la Eton, după moartea mamei sale.

Diana si dody
Foto; Netflix

Vorbind la Festivalul de televiziune din Edinburgh la începutul acestui an, producătorii au spus că subiectul morții Dianei a fost tratat „cu sensibilitate”.

Cu toate acestea, Judy Berman, de la Time Magazine, a scris că noul sezon este „ciudat de îndrăzneț”, deoarece „surprinde misterul ultimelor zile ale Dianei – precum și, din păcate, imaginata ei viață de apoi – o trăsătură fabricată. Tragedia pe care se fixează, este o epavă la o scară pe care spectacolul nu a mai văzut-o până acum”.

Critici și pentru lipsa de acuratețe a evenimentelor istorice

Serialul a fost, de asemenea, întâmpinat cu critici pentru inexactități istorice.

Kelly Swaby, un istoric regal, a declarat pentru BBC: „Ca istoric, uneori îmi vine să plâng. Telespectatorii se așteaptă adesea la un anumit grad de acuratețe, deoarece calitatea producției este atât de ridicată, dar nu obținem întotdeauna asta.”

Netflix a spus anterior că spectacolul „a fost întotdeauna prezentat ca o dramă bazată pe evenimente istorice”.

Restul de șase episoade din noul sezon vor fi lansate pe 14 decembrie. A doua jumătate a sezonului final, lansat în decembrie, va acoperi evenimente precum Jubileul de Aur al Reginei, nunta Prințului Charles și Camilla și curtarea lui William și Kate – acum Prinț și Prințesă de Wales – la Universitatea St Andrews.

Prinții William și Harry vor fi interpretați de Ed McVey și, respectiv, Luther Ford în a doua jumătate a sezonului. Kate Middleton va fi interpretată de Meg Bellamy. Este primul rol major pentru toți cei trei tineri actori.

[email protected] Absolventă de Drept, dar atrasă iremediabil de jurnalism. Un drum lung, greu, dar întotdeauna frumos, fie că a fost vorba de jurnalism ... vezi toate articolele
Citește un #secretstory
Un raport CIA din 1980 a fost desecretizat. Cum era văzută România de serviciile americane și cum era descris Ceaușescu
#secretstory
05 Dec. 23

Un raport CIA din 1980 a fost desecretizat. Cum era văzută România de serviciile americane și cum era descris Ceaușescu

Povestea extraordinară a vulturului Ilie. A locuit mult timp în zona gării Buzău iar uciderea lui a stârnit o adevărată revoltă în oraș
#secretstory
05 Dec. 23

Povestea extraordinară a vulturului Ilie. A locuit mult timp în zona gării Buzău, iar uciderea lui a stârnit o adevărată revoltă în oraș

De unde provine numele celor mai cunoscute cartiere din București. Povești de mult uitate dar păstrate din Capitală
#secretstory
04 Dec. 23

De unde provine numele celor mai cunoscute cartiere din București. Povești de mult uitate, dar păstrate, din Capitală

Chefurile de pomină ale actorilor. Cum petreceau Ștefan Iordache și Gheorge Dinică la Șarpele Roșu pe muzica lui Nelu Ploieșteanu
#secretstory
03 Dec. 23

Chefurile de pomină ale actorilor. Cum petreceau Ștefan Iordache și Gheorge Dinică la Șarpele Roșu, pe muzica lui Nelu Ploieșteanu

Băiatul rău din cinematografia română. Avea nume de scenă a trăit aproape 100 de ani și a jucat cu toti greii
#secretstory
02 Dec. 23

”Băiatul rău” din cinematografia română. Avea nume de scenă, a trăit aproape 100 de ani și a jucat cu toti ”greii”

EXCLUSIV
EXCLUSIV. Am testat dieta Alinei Pușcaș 3-3-3 orez legume și fructe. Cum a fost și cât am slăbit
EXCLUSIV
05 Dec. 23

EXCLUSIV. Am testat dieta Alinei Pușcaș: 3-3-3, orez, legume și fructe. Cum a fost și cât am slăbit

Reportaj. Ce nu s-a văzut la TV din Parada de 1 Decembrie. Cât de aglomerat a fost de fapt 8222A fost frumos n-am văzut nimic8221 FOTO și VIDEO
EXCLUSIV
01 Dec. 23

Reportaj. Ce nu s-a văzut la TV din Parada de 1 Decembrie. Cât de aglomerat a fost de fapt: „A fost frumos, n-am văzut nimic” FOTO și VIDEO

EXCLUSIV. Antonia a refuzat o 8222propunere indecentă8221 de 900.000 de euro Artista i-a spus NU celui supranumit 8222Regele pariurilor din România8221
EXCLUSIV
30 Nov. 23

EXCLUSIV. Antonia a refuzat o „propunere indecentă” de 900.000 de euro! Artista i-a spus NU celui supranumit „Regele pariurilor din România”

EXCLUSIV. Primăria S6 primește 93 de BANI pe zi pentru fiecare metru închiriat de Untold la târgul de Crăciun. Comercianții plătesc în schimb sute de euro zilnic | UPDATE
EXCLUSIV
28 Nov. 23

EXCLUSIV. Primăria S6 primește 93 de BANI pe zi pentru fiecare metru închiriat de Untold la târgul de Crăciun. Comercianții plătesc în schimb sute de euro zilnic | UPDATE

EXCLUSIV. Cum arată iarna într-o localitate de la marginea Deltei. Imagini surprinse la câteva ore după după codul roșu de viscol
EXCLUSIV
27 Nov. 23

EXCLUSIV. Cum arată iarna într-o localitate de la marginea Deltei. Imagini surprinse la câteva ore după după codul roșu de viscol