PAPARAZZI

EXCLUSIV PAPARAZZI | Un controversat om de afaceri iranian a reînceput să construiască în Parcul Herăstrău, deși i-a fost suspendată autorizația în instanță

EXCLUSIV PAPARAZZI | Un controversat om de afaceri iranian a reînceput să construiască în Parcul Herăstrău deși i-a fost suspendată autorizația în instanță

În luna mai a anului 2020, Tribunalul București a suspendat o autorizație de construire emisă pe malul Lacului Floreasca din Capitală și PUZ (plan urbanistic zonal) Inel Median în ceea ce privește malul Lacului Floreasca, din zona Parcului Herăstrău. Decizia a fost contestată, procesul e încă pe rol, dar lucrările au fost reluate!

Șantierul îi aparține lui Manochehr Saadati-Sohi, un controversat om de afaceri de origine iraniană care are şi cetăţenie română.

Acesta a fost implicat de-a lungul timpului în mai mult exproprieri de milioane de euro în cele mai scumpe zone imobiliare din București.

De asemnea,Saadati-Sohi a fost implicat şi într-o dezvoltare imobiliară controversată în Satul Francez din nordul Bucureștiului, unde a construit un hotel și trei blocuri cu apartamente.

Un controversat om de afaceri iranian a reînceput să construiască. A fost oprit cu poliția

Tribunalul București a suspendat autorizația de construire emisă pe malul Lacului Floreasca din Capitală și PUZ Inel Median în ceea ce privește malul Lacului Floreasca, din zona Parcului Herăstrău în luna mai a anului 2020.

În ciuda faptului că decizia era executorie imediat și că lucrările trebuiau să înceteze imediat, activitatea a continuat  la șantierul de pe malul Lacului Floreasca, potrivit reprezentanților societății civile care au inițiat demersuri pentru a bloca realizarea de construcții pe malul Lacului Floreasca din Parcul Herăstrău.

Mai multe echipaje de poliție au fost nevoite să intervină pentru a stopa lucrările.

O vreme a fost liniște, dar zilele trecute paparazzii MediaFlux au suprins mișcare pe șantier. Mai mulți muncitori par a se fi întors la lucru la șantierul iranianului și, după toate aparențele, se lucrează mai mult în interior.

Continuarea lucrărilor după suspendarea autorizației este considerată infracțiune și e pedepsită ca atare.