WORLD

Un japonez a parcurs peste 7.000 de kilometri ca să-și ceară iubita de soție …pe Google Earth: ”Marry me”!

Un japonez a parcurs peste 7.000 de kilometri ca să-și ceară iubita de soție ...pe Google Earth Marry me

Un japonez a parcurs peste 7000 de kilometri ca să-și impresioneze iubita. În 2008, Yasushi „Yassan” Takahashi a vrut să găsească o modalitate originală de a-și cere iubita în căsătorie. Așa că a plecat într-o călătorie care a însemnat 7.163 de kilometri, pe o perioadă de șase luni, potrivit unui videoclip postat pe Google în 2019.

A făcut asta pentru a crea cea mai mare lucrare de artă GPS din lume. Realizarea sa i-a adus și un record mondial Guinness.

Un japonez a parcurs peste 7000 de kilometri. A renunțat la slujbă și a călătorit 6 luni

Pentru a scrie acest mesaj în GPS, Takahashi a călătorit din insula Hokkaido din partea de nord a Japoniei până la țărmurile Kagoshima din vârful sudic al țării.

Aventura l-a văzut să renunțe la slujbă și să-și înceapă călătoria de șase luni la împlinirea a 31 de ani.

Înainte de călătoria sa cu GPS, Takahashi nu părăsise niciodată Tokyo. Această artă i-a permis să exploreze tot felul de zone noi în timp ce dormea în mașină noaptea. A înfruntat tot felul de condiții meteorologice de dragul dragostei. Și prietena lui a spus da? Bineînțeles că a făcut-o!

Astăzi, Takahashi a produs peste 1.000 de piese de artă GPS care se întind pe peste 100.000 de kilometri în 24 de țări.

Ce este arta GPS?

Arta GPS este atunci când utilizați o aplicație pentru a vă urmări mișcările pe anumite rute pentru a crea o imagine pe Google Maps sau Strava (o aplicație de urmărire a fitnessului).

Porniți trackerul GPS în timp ce vă îndreptați către anumite locații și îl puneți să vă urmeze. Când nu doriți să vă urmăriți mișcările (deoarece nu se potrivsc desenului pe care încercați să-l faceți), îl dezactivați. Când ați terminat, îl încărcați online și aveți o piesă de artă.

Cel mai cunoscut artist GPS

Michael Wallace, sau WallyGPX, este unul dintre cei mai faimoși artiști Strava online. El a realizat peste 700 de piese în orașul său. Folosind trackerul GPS, el a produs chiar o hartă a lumii și o scenă din jocul Donkey Kong,

„Îmi place să consider că ceea ce fac este mai degrabă ca să fiu un om etch-a-sketch”, a spus el pentru The Guardian în ianuarie 2021. „În timp ce sunt acolo, pedalând prin oraș, creez într-un fel acest digital imaginar. vopsea spray în spatele meu.”

Deși Wallace pare să folosească o bicicletă în timp ce Takahashi mergea în mare parte pe jos, există multe modalități de a crea artă GPS, chiar și cu mașini. Cheia este să ai o idee originală pe care ai vrea să o vezi scrisă pe străzile unei regiuni.

Cel mai bun lucru este că nu este nevoie de un expert pentru a face acest lucru. Oricine poate planifica o rută și poate folosi aplicațiile GPS, Google Earth sau Strava pentru a crea propriul design unic și, probabil, de record.

Este nevoie doar de puțină imaginație și multă dedicare.