LIFESTYLE

Universitatea de vrăjitorie. Aici îți poți lua masterul în magie și științe oculte

Universitatea de vrăjitorie. Aici îți poți lua masterul în magie și științe oculte
sursa foto: Facebook

Universitatea din Exeter a anunțat că o diplomă în magie va fi oferită în 2024 și va  reprezenta una dintre primele din Marea Britanie. Masteratul „inovator” în magie și științe oculte a fost creat în urma unei „creșteri recente a interesului pentru magie”, a declarat conducătorul cursului.

Istoria și impactul vrăjitoriei și al magiei

Universitatea va oferi oportunitatea de a studia istoria și impactul vrăjitoriei și al magiei din întreaga lume asupra societății și științei, au declarat șefii instituției.

Programul universitar, care va dura un an, va începe în septembrie 2024.

Universitari cu expertiză în istorie, literatură, filosofie, arheologie, sociologie, psihologie, teatru și religie vor arăta rolul magiei asupra Occidentului și Orientului.

Universitatea a declarat că este unul dintre singurele cursuri postuniversitare de acest gen din Marea Britanie care combină studiul istoriei magiei cu o gamă atât de largă de alte subiecte.

Universitatea de vrăjitorie

 „O creștere recentă a interesului pentru magie și ocultism în interiorul și în afara mediului academic se află în centrul celor mai urgente întrebări ale societății noastre.

Decolonizarea, explorarea epistemologiilor alternative, feminismul și antirasismul se află în centrul acestui program”, a declarat profesorul Emily Selove, conducătorul cursului, potrivit BBC.

Cursul va fi oferit în cadrul Institutului de Studii Arabe și Islamice.

Profesorul Selove a mai declarat că: „Nu este o problemă: Acest masterat va permite oamenilor să reexamineze presupunerea că Occidentul este locul raționalismului și al științei, în timp ce restul lumii este un loc al magiei și al superstiției.”

Universitatea afirmă că acest curs ar putea pregăti studenții pentru cariere în predare, consiliere, mentorat, muncă în patrimoniu și muzee, muncă în biblioteci, turism, organizații artistice sau în industria editorială, printre alte domenii de activitate.

Printre modulele la alegere se numără dragoni în literatura și arta occidentală, legenda regelui Arthur, paleografie, gândirea islamică, teoria și practica arheologică și reprezentarea femeilor în Evul Mediu.

Mihnea Tălău. Redactor la MediaFlux. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în decursul ... vezi toate articolele