NEWS

Valeriu Gheorghiță: Doar 15% dintre copii s-au vaccinat anti-COVID. Numărul de cazuri în rândul lor va crește

Valeriu Gheorghiță Doar 15 dintre copii s-au vaccinat anti-COVID. Numărul de cazuri în rândul lor va crește

Valeriu Gheorghiță a dezvăluit că rata de vaccinare în rândul copiilor cu vârsta de peste 12 ani a înregistrat o  creștere ajungând la 15%. Cu toate astea, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID precizează că procentul înregistrat este „insuficient”. Mai mult, acesta atrage atenția asupra unui subiect delicat

 „Va creşte numărul de copii internaţi în spitale. inclusiv în Terapie Intensivă. este o realitate pe care o vedem în toate ţările în care au început activităţile de învăţământ cu prezenţă fizică”, a declarat Valeriu Gheorghiță pentru Digi24.

Medicul recomandă adulților să se vaccineze „pentru că în felul acesta se evită apariția cazurilor secundare și a formelor severe”.

„Avem aproximativ 200.000 de copii şi adolescenţi între 12 şi 19 ani care au primit cel puţin o doză de vaccin. Raportat la numărul de copii eligibili, vorbim de aproape 15%, procent de acoperire vaccinală cu cel puţin o doză. M-am uitat pe ultimele 30 de zile la persoanele vaccinate cu prima doză de Pfizer. Sunt vaccinaţi 69.000 de oameni cu prima doză în ultimele 30 de zile. aproape 25% dintre aceştia sunt copii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 19 ani. 55% din acest grup de 12-19 ani fiind copii între 12 şi 15 ani. Deci am observat o creştere progresivă a tinerilor şi a copiilor care se vaccinează în această perioadă. chiar comparativ cu adulţii care au ales să se vaccineze cu Pfizer”, a mai precizat Valeriu Gheorghiţă la același post de televiziune.

Valeriu Gheroghiță recomandă, încă o dată, tinerilor cu boli cronice să se imunizeze.