NEWS

Vești bune pentru români. Lista extinsă a alimentelor care vor fi mai ieftine de sărbători

Vești bune pentru români. Lista extinsă a alimentelor care vor fi mai ieftine de sărbători
sursă foto: Economedia

Vești bune pentru români înainte de sărbători. Guvernul a elaborat lista extinsă a alimentelor care vor fi mai ieftine de sărbători. Prețurile acestor alimente rămân plafonate până pe 31 ianuarie 2024.

Lista extinsă a alimentelor care vor fi mai ieftine de sărbători

Pe primul loc în lista alimentelor ieftine de sărbători este cozonacul, unul dintre deserturile vedetă de sărbători. Lui i se adaugă drojdia, dar și carne tocată, usturoi, orez, bulion, margarină sau drojdie pentru prăjituri, smântână sau pere.

Acestea sunt noile produse care beneficiază de adaos comercial plafonat, maxim 20%, până în ianuarie anul viitor.

Guvernul a decis să înăsprească regulile pentru produsele care vin din import și nu sunt procesate în România, astfel încât se stabilește un adaos comercial maxim de 5% față de prețul de achiziție.

VĂ RECOMANDĂM ȘI: O taxă din România va crește cu 500% de la 1 ianuarie 2024. Cine sunt cei vizați

Pâinea, laptele de vacă, telemeaua, iaurtul, făina albă, legumele și fructele sunt produsele pe care le avem deja la adaos plafonat încă din vara acestui an și rămân la fel, conform deciziei luate de Executiv, anunță Antena 3.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE: Reţea de traficanţi de cannabis, destructurată. Aceeași substanță ar fi fost găsită în cazul lui Dorian Popa

Decizia Guvernului de a plafona adaosul comercial vine și în contextul în care măsura a fost aspru criticată de Fondul Monetar Internațional și a atras atenția că această măsură ar putea să ducă la o creștere a inflației.

Ileana Voicu Ghinea este absolventă a Facultății de Jurnalism, din cadrul Univerității Media. A debutat în presă în anul 2004, în echipa Revistei Apropo, a lucrat și pentru Revista Pro TV Magazin, ... vezi toate articolele
Parteneri