WORLD

Vladimir Putin poate să sufere de Parkinson? Medicii specialiști au urmărit ultimele imagini cu liderul de la Kremlin VIDEO

Vladimir Putin poate să sufere de Parkinson Medicii specialiști au urmărit ultimele imagini cu liderul de la Kremlin VIDEO
sursă: tvr.md

Vladimir Putin poate să sufere de Parkinson, spun medicii specialiști care au urmărit ultimele imagini cu liderul de la Kremlin. Astfel, o înregistrare video publicată Moscova la sfârșitul săptămânii trecute îl arată pe președintele țării într-o stare de sănătate aparent proastă cu fața vizibil umflată.

Vladimir Putin poate să sufere de Parkinson. Medicii specialiști au urmărit ultimele imagini cu liderul de la Kremlin

Imaginile i-au determinat pe unii comentatori online, inclusiv pe fosta parlamentară a Partidului Conservator britanic Louise Mensch, să tragă concluzia pe Twitter că președintele rus suferă de boala Parkinson.

Afirmația a fost, de asemenea, repetată de o serie de tabloide britanice. Articolele au prezentat comentariile unui profesor de comunicare strategică, ale câtorva analiști politici și ale unui profesor de limbaj corporal. Dar niciun doctor, atarge atenția Deutsche Welle.

Click to display the embedded YouTube video

facade placeholder

Doctorii nu pot comenta fără o verificare medicală

„Este puțin probabil ca adevărații neurologi să comenteze, deoarece sunt învățați să nu își dea cu părerea niciodată despre persoane care nu sunt pacienții lor”, a declarat pentru DW John Hardy, neurogenetician la Institutul britanic de cercetare a demenței.

Subliniind faptul că este neurogenetician, nu neurolog, Hardy și-a împărtășit părerea despre starea lui Putin în calitate de persoană care a studiat bolile cerebrale.

„Din punctul meu de vedere, nu există niciun semn de parkinsonism. Nu arăta bine… dar nu era vorba de boala Parkinson”, a spus acesta.

Ray Chadhuri, un neurolog de la Universitatea din Londra, a fost de acord.

„Dacă mă uit la clipul scurt, nu pot găsi nicio dovadă pe care să o pot lega de parkinsonism la Putin”, a declarat Chadhuri pentru DW.

Boala Parkinson și parkinsonismul sunt incredibil de greu de diagnosticat și pot fi determinate doar prin examinare neurologică amănunțită în persoană, a explicat Chadhuri.

„Balonarea [feței] sau tremurăturile pot fi cauzate de multe motive și eu nici nu am văzut vreun tremor”, a spus Chadhuri.

Ea a spus că Parkinson este o afecțiune complexă, cu peste 40 de simptome, de la cele fizice la cele psihice, și că, prin urmare, este imposibil de diagnosticat printr-un clip video de 12 minute.

toma@mediaflux.ro Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele