NEWS

Vouchere de 2.000 de lei pentru foarte mulți români! Anunț oficial de la minister

Vouchere de 2.000 de lei pentru foarte mulți români Anunț oficial de la minister
sursa: Observator Prahovean

Se dau vouchere de 2.000 de lei pentru foarte mulți români, cel puțin asta anunță o veste oficială de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Astfel, Guvernul anunță noi modalități de sprijin pentru mamele vulnerabile fiind vorba de ajutoare pentru transport, haine, cât și pentru before și after school.

Ministerul  va implementa un pachet de măsuri de 450 milioane de euro pentru a răspunde nevoilor punctuale ale femeilor și copiilor care sunt în situații dificile.

Vouchere de 2.000 de lei pentru foarte mulți români! Anunț oficial de la minister

Măsurile vizează creșterea oportunităților pe piața muncii pentru femei, finanțarea cursurilor de recalificare, acordarea de trusouri pentru cupluri de mame și nou-născut și sprijin material direct. De asemenea, se vor acorda vouchere before și after school și vouchere pentru activități de weekend pentru copii.

„În perioada 2021 – 2027, România beneficiază de un program special dedicat persoanelor vulnerabile – prin Programul Incluziune și Demnitate Socială, iar 10% din bugetul total al acestui program sunt bani europeni alocați măsurilor de sprijin pentru mame și copii în dificultate. Vom finanța acțiuni integrate prin care oferim atât sprijin material concret, cât și servicii de consiliere sau măsuri specifice pentru familiile monoparentale, în care unicul părinte este, în majoritatea cazurilor, mama.

De asemenea, ne vom axa pe integrarea pe piața muncii a mamelor din grupurile vulnerabile, astfel încât ele să poată asigura copiilor lor condiții decente de viață și șansa la educație. Prin apelurile pe care le pregătim, atât autoritățile publice, cât și furnizorii privați de servicii sociale vor putea accesa finanțare pentru a răspunde unor nevoi punctuale ale mamelor și copiilor aflați în situații dificile”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Printre măsurile finanțate de MIPE prin Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021 – 2027 și Programul Educație și Ocupare 2021-2027 sunt incluse următoarele:

Acțiuni pentru sprijinirea cuplurilor mamă – nou-născut cu vouchere de 2.000 lei

Bugetul programului este de 120 milioane de euro. Beneficiarii acestei măsuri sunt cuplurile mamă – nou-născut din grupurile defavorizate (mame beneficiare VMG, mame care fac parte din familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, mame care se află în situație de risc, inclusiv cu dizabilități, mame aflate temporar în situații critice de viață, mame care nu dețin acte de identitate, mame minore, mame – cetățeni străini sau apatrizi provenite din zone de conflict), care primesc tichete sociale pe suport electronic pentru achiziționarea produselor de îngrijire a noului-născut.

Ajutorul se acordă copiilor născuți cu cel mult 3 luni înainte de acordarea sprijinului. Valoarea voucherului este de 2000 de lei și se va acorda într-o tranșă unică pentru fiecare nou-născut, pe o perioadă de 4 ani (2024-2027).

Măsura se desfășoară și în perioada de programare 2014-2020, aproximativ 15.000 de mame și copiii nou-născuți din categoriile cele mai defavorizate vor primi sprijin în valoare de 2.000 lei pentru trusouri, în primele 3 luni de la nașterea copiilor, prin tichete sociale pe suport electronic. Suma totală pentru sprijin este de 6 milioane euro, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Servicii de consiliere și ajutor pentru transport, rechizite, haine ori pentru reparații

Măsurile finanțate includ sprijin psiho-social si material adresat direct copiilor  (acoperirea costurilor de transport, rechizite, hrană pentru îmbrăcăminte și încălțăminte, activități educative, activități de prevenire si combatere a comportamentelor negative), precum și  servicii – suport dedicate părinților și aparținătorii copiilor aflați în situație de vulnerabilitate, precum consiliere psiho-socială adresată reprezentanților copiilor, persoanelor care îngrijesc copiii cu părinți în străinătate, asistență privind delegarea temporară a autorității părintești, după caz, program de educație parentală), dar și sprijin material pentru mici reparații ale locuințelor copiilor vulnerabili, necesare pentru asigurarea unor standarde de locuire de bază, a mai transmis MIPE.

Vor fi finanțate măsuri pentru susținerea angajatorilor prin amenajarea unor spații destinate supravegherii și îngrijirii copiilor cu vârstă preșcolară sau pentru crearea de parteneriate cu entități specializate care oferă servicii de îngrijire copii, precum și pentru utilizarea unor forme de muncă noi sau flexibile.

Parteneri
Horoscop rune 20-26 martie 2023, cu Mihai Voropchievici. Racii câştigă pe toate planurile cu Vunjo
Horoscop rune 20-26 martie 2023, cu Mihai Voropchievici. Racii câştigă pe toate planurile cu Vunjo
Secretul din spatele genților de designer. Un bărbat dă foc poșetelor de lux pentru a le afla adevărata valoare – VIDEO
Secretul din spatele genților de designer. Un bărbat dă foc poșetelor de lux pentru a...
Putin face o vizită surpriză în Ucraina, deşi este căutat la nivel internaţional pentru crime de război
Putin face o vizită surpriză în Ucraina, deşi este căutat la nivel internaţional pentru crime...
BREAKING. Ce trebuie să ştie şoferii după prăbuşirea liderului pe piaţa RCA: Ce se întâmplă cu şoferii care au poliţe RCA la Euroins după ce ASF a deschis procedura de faliment. Ce se întâmplă în cazul unui accident
BREAKING. Ce trebuie să ştie şoferii după prăbuşirea liderului pe piaţa RCA: Ce se întâmplă...
Schimbări majore pentru şoferi începând de luna aceasta. Cele mai recente modificări ale codului Rutier au intrat în vigoare
Schimbări majore pentru şoferi începând de luna aceasta. Cele mai recente modificări ale codului Rutier...
Vestea cea mare despre Ilinca! George Simion a făcut anunțul: Cea mai mare minune pentru noi
Vestea cea mare despre Ilinca! George Simion a făcut anunțul: Cea mai mare minune pentru...
BOMBA ZILEI! Anamaria Prodan nu acceptă divorţul de Reghecampf. A făcut recurs, ce a cerut în instanţă
BOMBA ZILEI! Anamaria Prodan nu acceptă divorţul de Reghecampf. A făcut recurs, ce a cerut...
Brigitte Pastramă, noi declarații despre căsnicia sa cu Ilie Năstase. „Chiar dacă noi eram căsătoriți el mai umbla și cu alte femei”
Brigitte Pastramă, noi declarații despre căsnicia sa cu Ilie Năstase. „Chiar dacă noi eram căsătoriți...
25 de ani și niciun nou-născut. Cum a ajuns o comunitate din Japonia la doar 1.150 de persoane?
25 de ani și niciun nou-născut. Cum a ajuns o comunitate din Japonia la doar...
Donald Trump avertizează că va fi arestat săptămâna viitoare şi instigă la proteste
Donald Trump avertizează că va fi arestat săptămâna viitoare şi instigă la proteste
Staţiunea care îi lasă cu gura căscată pe turişti. Locul rupt din filme unde puteţi merge pentru un concediu de neuitat
Staţiunea care îi lasă cu gura căscată pe turişti. Locul rupt din filme unde puteţi...
Surpriză: Ce se întâmplă cu magazinele Profi şi Auchan din România
Surpriză: Ce se întâmplă cu magazinele Profi şi Auchan din România
Cum a murit Iuri Gagarin, primul om care a ajuns în spațiu? Avea numai 34 de ani
Cum a murit Iuri Gagarin, primul om care a ajuns în spațiu? Avea numai 34...
Alertă pentru toți românii care folosesc parfum! Autoritățile române anunță că provoacă INFERTILITATE
Alertă pentru toți românii care folosesc parfum! Autoritățile române anunță că provoacă INFERTILITATE