A picat Guvernul din Bulgaria. A rezistat doar 6 luni și urmează a patra rundă de alegeri într-un an

spot_img

A picat Guvernul din Bulgaria. Executivul țării vecine, condus de premierul liberal Kiril Petkov a fost înlăturat printr-o moţiune de cenzură. Țara intră într-o nouă criză politică după deja trei runde de alegeri desfăşurate anul trecut.

Bulgaria intră în criză politică, după ce Guvernul Petkov a fost înlăturat de la Guvernare, la doar 6 luni de când a fost instalat.

A picat Guvernul din Bulgaria. Criza a fost declanșată de un fost cântăreț folk devenit politician

Bulgaria se află la apogeul unei crize care va genera incertitudine prelungită și de care ar putea profita partidele extremiste proruse și chiar Moscova. Administrația promisese să curețe corupția endemică din țară și a adoptat o poziție neobișnuit de fermă împotriva Rusiei.

Criza a fost declanșată de fostul cântăreț folk și vedetă TV devenit politician, Slavi Trifonov, care și-a retras brusc partidul „Există un astfel de popor” (ITN) din coaliția de guvernare, după mai puțin de șase luni de la începerea mandatului.

Trifonov a spus că are dezacorduri cu premierul Kiril Petkov în privința bugetului și l-a acuzat că vrea să deblocheze începerea negocierilor de aderare la UE pentru Macedonia de Nord, cu care Sofia are dispute culturale, importante pentru naționaliștii bulgari.

Moțiunea, preluată de partidul fostului premier 

Moțiunea a fost ulterior propusă de partidul de opoziție GERB, al fostului prim-ministru Boiko Borissov, care a condus țara în cea mai mare parte a ultimului deceniu și care a acuzat guvernul că nu a reușit să reducă inflația în creștere.

Moţiunea de cenzură a fost adoptată cu votul a 123 de deputaţi dintr-un total de 240, în timp ce împotrivă au votat 116, a anunţat vicepreşedintele parlamentului, Miroslav Ivanov.

 


spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Cele mai noi ștri
spot_img

Citește și

Cele mai noi ștri
Știri din aceeași categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.