Aeroporturile din Europa cu cele mai multe zboruri anulate. Ce se întâmplă în cea mai aglomerată lună a anului

spot_img

Vara aceasta, oameni din toată lumea călătoresc intens iar românii nu fac excepţie, ajungând pe locul 9 în topul naţionalităţilor care se deplasează internaţional în luna august. Aceștia ar trebui să știe că aeroporturile din Europa cu cele mai multe zboruri anulate sunt Luton (Londra), Viena şi Santorini (Thira), iar aeroporturile cu cele mai puţine anulări, Zaragoza (Spania), Corfu (Grecia) şi Istanbul, arată datele unei companii tehnologice de călătorii.

„Prima săptămână din august este cea mai aglomerată pentru călătorii din România către alte destinaţii, cu o scădere de 24% pentru a doua săptămână şi 40% pentru cea de-a treia” arată datele companiei de călătorii.

Aeroporturile din Europa cu cele mai multe zboruri anulate. Luton Londra și Bergamo, Milano, în fruntea listei

„Cele mai rezervate aeroporturi de destinaţie pentru luna august sunt Luton, Milano Bergamo International şi Bruxelles South Charleroi, iar cele mai multe anulări de până acum s-au înregistrat în Luton, Aeroportul Internaţional Viena şi Aeroportul Naţional Santorini (Thira).

Aeroportul Internaţional Atena şi cel din Gatwick sunt şi ele pe lista aeroporturilor cu un număr ridicat de anulări. Călătorii pot încerca destinaţii alternative pentru vacanţe, pentru a evita riscul anulării zborurilor sau a bagajelor întârziate sau pierdute.

Printre aeroporturile cu un număr scăzut de anulări se numără Zaragoza (Spania), Aeroportul Internaţional Corfu (Grecia) şi cel din Istanbul (Turcia)”, conform datelor furnizate de Kiwi.com.

Și rata de anulare a călătoriei în rândul pasagerilor a crescut 

Vara aceasta, 47% dintre români îşi cumpără biletele cu mai puţin de două săptămâni înainte, 11% le achiziţionează cu 4-6 zile înainte de plecare, iar un procent de 19% cu doar 3 zile sau mai puţin înainte”, arată datele companiei de călătorii.

Între iunie şi iulie 2022, în România s-a înregistrat o rată a anulărilor din partea companiilor aeriene de 4,07%, faţă de 1,39% în lunile aprilie şi mai, pe când în august aceasta este de 2,83%. Este de aşteptat ca numerele din această vară să scadă semnificativ în toamnă. Până acum, pentru luna septembrie, companiile aeriene au o rată a anulărilor de 1,83%, arată sursa citată.

De asemenea, există o creştere voluntară a ratei anulărilor din partea pasagerilor: comparativ cu 3,65% în lunile aprilie şi mai, în ultimele 2 luni aceasta a ajuns la 4,8%. Până acum, pentru luna august, aceasta se situează la 2,17%, iar pe moment, pentru luna septembrie este de 1,41%.

Datele au fost extrase în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2022 pentru perioada verii.

 


spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Cele mai noi ștri
spot_img
spot_img

Citește și

Cele mai noi ștri
Știri din aceeași categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.