LIFESTYLE

Alergiile de primăvară, des întâlnite în rândul persoanelor. Care sunt simptomele acestora

Alergiile de primăvară des întâlnite în rândul persoanelor. Care sunt simptomele acestora
www.doc.ro

Alergiile de primăvară sunt des întâlnite în rândul multor persoane. Trebuie neapărat să știm care sunt simptomele acestei probleme și să nu intrăm în panică. 

Acest anotimp adorat de toată lumea poate veni la pachet și cu anumite probleme. Printre care numărăm și acest alergii de sezon. Din păcate, nu puteți scăpa definitiv de ele, dar puteți trece mai ușor dacă știți despre ce este vorba. Nu trebuie să lăsați totul la voia întâmplării, pentru că nu vor trece de la sine. E nevoie să aveți mai multă grijă de voi.

Simptomele pentru alergiile de primăvară întâlnite în rândul multor persoane

Cele mai comune și întâlnite simptome sunt următoarele:

  • strănut
  • congestia nazală
  • ochi înlăcrimați
  • tuse
  • senzație de mâncărime la nivelul ochilor, dar și a nasului
  • cearcăne
  • dificultăți de respirație
  • ochi roșii și iritați

Nu e neapărat ca o persoană care suferă de alergie să aibă toate aceste simptome. Pot avea doar unele dintre ele. Alergenii din aer pot cauza și astm. Reprezintă o afecțiune în care căile de pătrundere a aerului în corp se micșorează. Astfel, devine dificil să respirăm, ducând la tuse, respirație îngreunată.

Dacă ai observat că prezinți simptome, atunci trebuie să te prezinți în fața unui alergolog. Va fi în măsură să îți pună un diagnostic, dar și să îți dea tratament adecvat. Cea mai comună și bună formă de diagnosticare este un test cutanat. Va pune corpul în contact cu diferiți alergeni pentru a analiza dacă produce vreun tip de reacții.

Ce puteți face pentru a preveni

Ce-i drept, este destul de greu să faceți una ca asta, dar merită și trebuie încercat.

Spală mai des hainele din exterior

În timpul sezonului de alergii, spală mult mai des hainele din exterior. Nu uita să faci duș imediat cum ai intrat în casă. Polenul poate rămâne pe corp, pe haine, pe păr. Lăsa-ți pantofii la ușă sau într-un pantofar. Nicidecum nu intra cu ei în casă.

Ia antihistaminice 

Ia antihistaminice înainte cu două ore de a ieși din casă și de a petrece mai mult timp afară. Bineînțeles, poți vorbi înainte și cu medicul. Le poți lua și găsi în farmacii, potrivit Doc. 

Poartă ochelari de soare și mască

Deși poate fi destul de incomod de multe ori să porți mască, este absolut necesar. Nimănui nu cred că îi face plăcere, dar nevoia e mai presus de orice. Ar fi bine să nu ieși chiar în mijlocul zilei când se înregistrează cel mai ridicat nivel de polen.

Hidratează-te

Dacă simți că ai nasul înfundat, bea multe lichide, de exemplu apă sau apă cu lămâie. Lichidele pe care le consumi ar putea să subțieze mucusul din căile nazale și poți respira ceva mai bine. Nu uita să mănânci și sănătos, cum ar fi supe, ciorbe de legume etc.