EDITORIAL & OPINIE

Alianțe și liste comune întru uitarea păcatelor

Alianțe și liste comune întru uitarea păcatelor
sursa foto: RealitateaTV

Alianțele politice și listele comune au devenit o modă în România. Ultima astfel de creație este struțo-cămila PSD-PNL. Poate un neavizat ar crede că cele doua partide s-au unit pentru prosperitate, bunăstare și lupa de a vedea luminița de la capătul tunelului. Realitatea este însă cu totul alta.

Vezi cazul Alianța Dreptei, apărută la final de 2023, o altă găselniță menită să șteargă urmele unui trecut politic cel puțin rușinos. Anumite partide din România vor avea, după alegeri, viitorul ”grandios” al PNȚ-CD, devenit între timp o mică adunătură uitată pe un colț de etajeră.

Nu mai există doctrină în politica românească

Nu mai putem să vorbim de stânga, drepta sau centru, iar ceea ce contează este doar ciolanul. O obligatorie aplecare asupra electoratului are loc doar în anii electorali, după care, cu sacii în căruță, asistăm din partea politicienilor doar la afaceri fără culoare politică și sfaturi de cum putem să trăim bine cu 100 de lei.

Exemplele de până acum reliefează faptul că o asemenea mișcare, de alianță, este strict pentru ștergerea urmelor și escamotarea traseismului politic.

Alianțele – sau cum să ștergi păcatele fără spovedanie sub sutana alegătorilor

Astfel, cazul amintit, al Alianței Dreptei (USR, PMP și FD) ne arată cum, după o guvernare dezastruoasă a premierului, liberal pe atunci, Ludovic Orban, acesta s-a pierdut într-o creație de debara – Forța Dreptei, care singură nu ar fi depășit nici marja de eroare a sondajelor.

Despre PMP ce am putea să spunem. Cel mai simplu l-ar putea descrie promotorul său Traian Băsescu, un talentat scriitor al delațiunilor securistice, semnate cu pseudonimul Petrov. Doar că acesta a fost un partid-jucărie, înființat pentru locatara de la Târgșor, Elena Udrea.

În final, dar nu în cele din urmă, regăsim în ecuație și USR-ul, partid aflat la guvernare sub premierii liberali Orban și Cîțu. Reziștii și-au arătat ”măiestria” prin doi foști miniștrii ai Sănătății, Vlad Voiculescu ( cu ale sale ”aprofundate” studii) și Ioana Mihăilă.

Cu toții ne amintim cum acest Voiculescu și colega sa partid râdea la conferințele de presă și fiind tabula rasa, nu era în stare să ofere nicio lămurire la întrebările jurnalistilor. În afară de hlizeala caracteristică, individul o scotea în față pe Mihăilă, el fiind depășit total de evenimente și de pregătire.

Drept mărturie la ”talentele” acestora stă dosarul întocmit de procurorii DNA privind acuzația privind  achiziția aberantă de vaccinuri anti-Covid în care Voiculescu și Mihăilă sunt cercetați pentru abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu.

Acestor ”faruri călăuzitoare” se mai adauga un Cristian Ghinea la Investiții și Proiecte Europene căruia îi datorăm ”geniala” negociere a PNRR cu Comisia Europeană. Asta fără a mai pomeni de vreun Barna sau Năsui, trecuți și ei prin niște ministere ca gâsca prin apă.

Acum toți aceștia sunt pierduți pe sub sigla Alianței Dreptei care ne promite marea cu sarea.

Absorbția PDL de către PNL a fost uitată

Pai, absorbția PDL de către PNL din 2014 a fost uitată? După ce le-au cerut românilor, la guvernare fiind, să strângă cureaua, tăind salarii și pensii, personaje de tristă amintire precum Emil Boc, Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Adrian Videanu și alții au trecut cu arme și bagaje în PNL. Un partid, au zis ei, mai curat, mai uscat.

Acum, PNL erodat în urma unei anapoda guvernări s-a întovorășit cu ”ciuma roșie”, cea care în concepția ”tătucului” Klaus Iohannis oferea Transilvania Ungariei alături de UDMR. Mai contează că fac parte din familii europene diferite?

Dar de USL mai știți?

Dar cine poate uita de Uniunea Social-Liberală (USL), care incuba partide de stânga și de dreapta. Construcția politică, parafată pe 5 februarie 2011, la inițiativa lui Dan Voiculescu, era compusă din Alianța de Centru Dreapta ( PNL și PC) și PSD.

Atunci semnau Victor Ponta, Crin Antonescu și Daniel Constantin, liderii celor trei formațiuni politice, pentru o construcție politică care să lupte cu PDL-ul lui Băsescu, aflat la mare putere.

Acum, Marcel Ciolacu (PSD) și Nicolae Ciucă (PNL) au creat, ca și atunci, și dușmanul -extremismul.

Alte persoanaje, același scenariu.

În prezent, avem mare încredere în alegerile supravegheate de softul STS, simbol al ”corectitudinii și transparenței” naționale.

Mihnea Tălău. Redactor la MediaFlux. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în decursul ... vezi toate articolele
Parteneri
Moşii de vară 2024. Ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor pentru sufletele celor adormiţi
Moşii de vară 2024. Ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor pentru sufletele celor...
Țara care are același steag ca al României. Se află într-unul din cele mai izolate locuri din lume, este bogată în aur și i se mai spune “Inima moartă a Africii”
Țara care are același steag ca al României. Se află într-unul din cele mai izolate...
Ciolacu: Introducem azi salariului minim european, în concordanţă cu directiva europeană
Ciolacu: Introducem azi salariului minim european, în concordanţă cu directiva europeană
Stațiunea din România care strălucește în fiecare an. Se află la cea mai mare altitudine, are cel mai curat aer, iar turiștii se bat pe rezervări
Stațiunea din România care strălucește în fiecare an. Se află la cea mai mare altitudine,...
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre rețaia cu Dragoș Bucur șiu familia ei. Cum au reacționat fanii de pe rețele
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre rețaia cu Dragoș Bucur șiu familia ei. Cum au...
Ce ingrediente să pui în cafeaua pe care o bei dimineața pentru a-ți reduce pofta de mâncare și de dulce pe parcursul zilei. Foarte mulți români le au în bucătărie
Ce ingrediente să pui în cafeaua pe care o bei dimineața pentru a-ți reduce pofta...
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la "trântă" cu...
Cine este antreprenoarea care şi-a deschis propria afacere acum 30 de ani în ţara noastră, iar acum firma are venituri de milioane de lei
Cine este antreprenoarea care şi-a deschis propria afacere acum 30 de ani în ţara noastră,...
Lege nouă pentru românii de la blocuri. Fac 5 ani de ÎNCHISOARE dacă nu o respectă
Lege nouă pentru românii de la blocuri. Fac 5 ani de ÎNCHISOARE dacă nu o...
S-a pus LIMITĂ la BANI. Guvernul a dat ordinul final vineri, 21 iunie
S-a pus LIMITĂ la BANI. Guvernul a dat ordinul final vineri, 21 iunie
Trei zodii care dau lovitura pe plan profesional. Câștiguri mari în luna iulie
Trei zodii care dau lovitura pe plan profesional. Câștiguri mari în luna iulie
Coreea de Sud a tras focuri de avertisment după ce soldaţi nord-coreeni au trecut graniţa
Coreea de Sud a tras focuri de avertisment după ce soldaţi nord-coreeni au trecut graniţa
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor români: unu din zece colete livrate zilnic vine de pe aceste platforme. Suma medie pe o comandă este de 20-30 de euro, vânzările pot ajunge la 600 mil. euro într-un an
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor...
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen"...
Capcanele din piața imobiliară. La ce ar trebui să fie atenți cumpărătorii
Capcanele din piața imobiliară. La ce ar trebui să fie atenți cumpărătorii
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine!...
Apar noi bani în România! BNR lansează moneda chiar marți!
Apar noi bani în România! BNR lansează moneda chiar marți!
Ema Uta, apariție de INFARCT!! S-a văzut TOT prin costumul de baie MINUSCUL
Ema Uta, apariție de INFARCT!! S-a văzut TOT prin costumul de baie MINUSCUL