LIFESTYLE

Alimente care pot fi consumate seara. Ce poți mânca fără să te îngrași

Alimente care pot fi consumate seara. Ce poți mânca fără să te îngrași

Una dintre problemele cu care ne confruntăm de fiecare dată când încercăm să mâncăm sănătos este pofta de mâncare.

Mai ales că trebuie să recunoaștem, dacă nu suntem obișnuiți să respectăm un program alimentar, de fiecare dată ni se face foame chiar înainte de culcare. Cu toate astea sunt câteva alimente pe care le putem consuma seara fără a acumula kilograme în plus, ori fără a deraia de la dieta stabilită.

Conform studiilor se pare că a merge la culcare flămând vă poate afecta efectele de slăbire. Starea de foame va aduce de la sine un somn agitat și o probabilitate să te trezești atât de flămând, încât poți face alegeri nesănătoase pentru micul dejun.

În plus, dormitul este o cheie esențială pentru slăbire. Cercetatorii au descoperit ca dormitul insuficient creste sansele de a te ingrasa!

Privarea de somn stimulează hormonii care reglează foamea, ceea ce înseamnă că va crește pofta de mâncare a produselor junk a doua zi.

Alimente care pot fi consumate seara. Ce poți mânca fără să te îngrași

Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc este ca MVP-ul iaurturilor, datorită conținutului ridicat de proteine și a conținutului scăzut de zahăr (în soiurile neîndulcite). Consumul de proteine chiar înainte de somn stimulează sinteza proteinelor peste noapte, care repară și ajută la creșterea mușchilor.

Deoarece proteina slabă ajută corpul să ardă grăsimile, obținerea suficientă din macronutrienți este esențială pentru pierderea în greutate.

Cireșe

Cireșele nu numai că îți satisfac pofta de dulce după cină; ci te pot ajuta să ai senzația de sațietate. Cireșele sunt o sursă naturală de melatonină, hormonul care reglează somnul. Cireșele sunt pline de antioxidanți, care pot ajuta, de asemenea, la diminuarea balonării, cât și la slăbit.

Brânză cottage

Brânza cottage este aproape gustarea perfectă pentru culcare. Este bogată în proteine de cazeină, o proteină cu eliberare lentă care menține sațietatea peste noapte și te va ajuta să repari mușchii în timp ce te odihnești. În plus, conține triptofan care provoacă starea de somn.

Banane

Știai că și bananele au triptofan? Aminoacidul te va ajuta să dormi mai repede, iar fibra te va menține sătulă. La aproximativ 100 de calorii fiecare, acest fruct dulce va ajuta la eliminarea oricăror pofte de zahăr pe care le-ai putea avea după cină.

Kefir

Cheia pentru a pierde în greutate ar putea fi în kefir. Un produs din lapte fermentat,  ambalat cu probiotice pentru a-ți menține fericite bacteriile intestinale și pentru a te ajuta să eviți balonarea.

Migdale

Dacă îți dorești ceva sărat, mânâncă niște migdale. Cu 5 grame de proteine pe porție, te vor ajuta să repari mușchii peste noapte, iar fibra te va menține mulțumit. În plus, migdalele sunt un superaliment care arde grăsimile: Un studiu al International Journal of Obesity a constatat că adulții supraponderali care au consumat 1/4 cană de migdale, în tandem cu o dietă hipocalorică, timp de 6 luni au avut o reducere a greutății cu 62% și IMC în comparație cu cei care au consumat o dietă bogată în carbohidrați complecși.