Toate aceste alimente importante pentru bebeluși nu trebuie să lipsească din alimentație. Ele sunt foarte sănătoase, pline de vitamine și minerale importante pentru organism.
Înainte de a începe diversificarea, introducerea alimentelor solide, vorbește cu medicul pediatru pentru a te îndruma cel mai bine și pentru a-ți spune ce este mai bine pentru bebelușul tău. Introdu alimentele pe rând, unul câte unul, și așteptând trei zile până introduci altul nou. Nu trebuie să intri în panică dacă cel mic refuză la început. Se știe faptul că până la vârsta de un an laptele matern sau laptele praf este mâncarea de bază.
Cartofi dulci
Cartoful dulce este printre primele alimente cu care începem diversificare. Ei bine, este foarte sănătos și trebuie să le dăm celor mici. De asemenea, este bogat în vitamina C, beta-caroten, fier și cupru. Să nu uităm de faptul că are un real succes în rândul bebelușilor datorită gustului plăcut și dulce.
Dovleacul
Este o sursă excelentă de vitamina C. Are o un gust foarte plăcut. Îl puteți face fie la abur și apoi să îl blenduiți dacă bebelușul este la începutul diversificării sau să coaceți la cuptor, iar apoi să scoateți miezul și să o pasați foarte bine. Puteți să îl combinați cu usturoi sau alte legume preferate de copil.
Iaurtul
Iaurtul este bogat în vitamina D și calciu. Este ideal pentru dinți sănătoși și oase. Poate fi de vacă sau de capră, depinde de preferințele bebelușului. Orice ați alege, iaurtul este foarte sănătos și trebuie introdus încă de la începutul diversificării. Mai mult decât atât, se poate consuma fie simplu, fie în diverse combinații și preparate, dând un gust aparte. Este important să știi că nu trebuie să alegi iaurt cu adaos de zahăr. Acesta să fie cu culturi lactice vii. Ajută foarte mult la reglarea bacteriilor bune din tractul digestiv, potrivit Totul despre mame.
Carnea
Carnea reprezintă o sursă importantă de proteine, zinc, fier. Se știe foarte bine faptul că fierul este absorbit mult mai bine din carne decât cereale fortificate cu fier.
Broccoli
Broccoli conține folați, calciu, fibre. Este indicat să introduci broccoli încă de la început pentru a prinde drag de aceste gusturi de a consuma cât mai des. Pentru a găti broccoli cea mai bună opțiune de a-l face la abur. Poți să îl dai prin blender alături de alte legume sau să tai în bucățele mici, iar bebelușul să mănânce așa. Depinde de fiecare copil cum preferă și cum este învățat.
Avocado
Este bogat în grăsimi sănătoase nesaturate, care ajută la dezvoltarea creierului. Poate fi combinat cu fructe, precum banane, sau chiar cu legume și brânzeturi.
Afine și banane
Afine conțin foarte mulți antioxidanți. Poți să zdrobești bine afinele și bananele și să le pui în iaurt. Reprezintă un mic dejun, gustare sau cină excelentă.