LIFESTYLE

Apa și ceaiul verde, băuturile ideale pentru organism

Apa și ceaiul verde băuturile ideale pentru organism
Apa și ceaiul verde, băuturile ideale pentru organism
16 oct. 2021 | 15:42

a are capacitatea de a menține în echilibru toate procesele din organism. O altă băutură benefică este ceaiul, în special cel verde. Aceste două băuturi hidratează eficient organismul și contribuie decisiv la menținerea siluetei.

Sânge, urină, limfă, transpiraţie etc., toate au ca substanţă de bază apa. De asemenea, tot banala apă are proprietatea de adizolva și transporta în organism vitaminele, mineralele şi chiar oxigenul. În plus, consumul echilibrat de apă și ceai, în special cel verde, ajută la eliminarea toxinelor din corp.

4 motive pentru care apa ajută la slăbit

  • La începutul regimului de slăbit se pierde în special apa care trebuie înlocuită pentru a evita deshidratarea;
  • Viteza metabolică este un proces chimic ce nu se poate desfășura fără apă;
  • Apa ajută la eliminarea toxinelor acumulate în organism ;
  • Consumul de apă previne constipaţia.

Cum se vede nivelul de hidratare

Cantitatea de apă pe care  trebuie să o bea zilnic un om depinde foarte mult de meniul acestuia, înălţime, greutate, temperatura ambiantă şi nivelul de activitate pe care îl desfășoară. Un prim semn al unei hidratări optime este aspectul urinei, care va fi de un galben deschis şi transparentă. Nu trebuie să ne temem să bem suficientă apă, gândindu-ne că ea va fi reţinută în organism, pentru că acest lucru se întâmplă doar atunci când mâncați foarte sărat.

Ceaiul verde are și efect antioxidant

Ceaiul verde provine din frunzele plantei Camellia Sinensis și numeroase studii i-au relevat efectele sale chemo-preventive şi antioxidante. Astfel s-a demonstrat că această băutură scade colesterolul, blochează radicalii liberi şi reduce riscul pentru anumite tipuri de cancer. De aemenea, ceaiul verde combate somnolenţa, are efect diuretic, stimulează digestia, este energizant şi satisface senzaţia de sete.