Pogăcelele cu brânză și unt au ajuns la mare căutare în perioada de Paște. Acestea sunt o variantă de aperitiv rapid de făcut și astfel reprezintă alegerea oricărei gospodine care vrea să pregătească rapid bucatele de sezon.
Pentru pogăcele nu ai nevoie de ingrediente prea complexe, multe dintre ele fiind ușor accesibile la preț și la îndemâna tuturor. Iată cum poți face aperitivul rapid de Paște.
Primul și cel mai important pas este prepararea aluatului. Într-un bol mare, se amestecă făina cu praful de copt și sarea. Mai apoi, untul rece se frământă bine cu degetele până când se obține un aluat.
Se încorporează brânza rasă, oul și smântâna, amestecând până se obține un aluat omogen. Se înfășoară aluatul în folie alimentară și se lasă la frigider timp de 30 de minute.
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Se întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină, până la o grosime de 1 cm cel mult. Pogăcelele se decupează cu ajutorul unei cești sau a unui pahar. Se așază una câte una pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și puțină făină.
Se ung pogăcelele cu gălbenuș de ou pentru un aspect lucios. Se dau la copt timp de 15-20 de minute, până devin aurii și pufoase. Ele pot fi servite atât calde, cât și reci, alături de smântână cu conținut ridicat de grăsime sau de iaurt slab.