Beneficiile morcovilor sunt foarte numeroase. De cele mai multe ori, îi folosim în diferite preparate culinare sau chiar în sucuri naturale.
Morcovii pot fi consumați fie în stare crudă, fie gătiți. Oricum ar fi sunt extrem de gustoși. Chiar și cei mici sunt fani ai acestei legume.
Principalii compuși vegetali din morcovi sunt:
Mențin sănătatea ochilor
Sunt bogați în compuși vegetali numiți carotenoizi. Ei se acumulează în rădăcină și este exact partea pe care o consumăm. Joacă un rol destul de important în menținerea vederii.
Întineresc pielea
Dacă nu vrei sau n-ai timp să mergi la solar și nici sezonul estival n-a venit, ei bine, o soluție naturală ar fi chiar aceasta. Acest tip legumă te ajută să te bronzezi. Betacarontenul este responsabil pentru asta. Atenție! Excesul poate duce la îngălbenirea pielii.
Au proprietăți cicatrizante
Ajută la tratarea acneei, ar și a rănilor superficiale de la suprafața pielii. Are un efect antiseptic, cicatrizant și antiinflamator. Poți face chiar și măști pentru față din ei, alături de lămâie, ulei de măsline. Totul ține de tenul tău.
Pot susține sănătatea inimii
Sunt o sursă excelentă de fibre, vitamina C și ajută la protejarea inimii. De asemenea, pot îmbunătăți echilibrul colesterolului.