LIFESTYLE

Budincă de dovleac cu caramel și nuci. Cel mai ușor desert, cu gust de sărbătoare

Budincă de dovleac cu caramel și nuci. Cel mai ușor desert cu gust de sărbătoare
foto: pixabay

Budinca de dovleac cu caramel și nuci reprezintă desertul meu preferat! În fiecare toamnă o rugam pe mama să îl pregătească, iar după ce mâncam o porție, o ceream și pe a doua. Acum, l-am pregătit eu familiei mele și am avut parte de același rezultat. Iată cum să îl prepari și tu, pas cu pas!

Rețetă: Budincă de dovleac cu caramel și nuci

Ingrediente

400 g piure de dovleac
300 ml lapte
2–3 linguri de zahăr brun
1 linguriță de scorțișoară
Un praf de nucșoară
2 ouă
50 g nuci
Pentru caramel: 50 g zahăr, 50 ml smântână și un praf de sare

Mod de preparare:

După ce ai copt dovleacul și ai obținut piureul, poți să începi prepararea budincii! Într-o oală, încălzește laptele cu zahărul brun, scorțișoara și nucșoara și amestecă continuu, până când zahărul se dizolvă complet.

Separat, într-un bol, bate ouăle, apoi adaugă încet piureul de dovleac. Adaugă laptele (lăsat la răcit în prealabil), apoi omogenizează compoziția.

Toarnă compoziția într-un vas de cuptor sau în boluri individuale, pune nucile tocate deasupra și coace la bain-marie într-un cuptor preîncălzit la 160–170 °C timp de aproximativ 40 de minute, până când budinca se încheagă ușor.

În timp ce budinca se coace, pregătește caramelul: topește zahărul într-o crăticioară la foc mediu, fără să amesteci prea mult. Când devine lichid și auriu, adaugă smântâna și un praf de sare, apoi amestecă până obții un sos catifelat.

Atunci când budinca este gata, las-o să se răcească și apoi toarnă deasupra sosul de caramel. Dacă vrei, poți presăra câteva nuci rămase și un strop de sare de mare pentru contrast de gust.

Inna Petrescu este absolventa a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, iar de șase ani activează în domeniul mass-media, fiind pasionată de LifeStyle feminin, astrologie și călătorii. ... vezi toate articolele