WORLD

Care sunt armele lui Putin, pe care „nimeni altcineva nu le are”. Totul despre rachetele și super-torpilele Rusiei

Care sunt armele lui Putin pe care nimeni altcineva nu le are. Totul despre rachetele și super-torpilele Rusiei

Zilele trecute, președintele Vladimir Putin a vorbit din nou despre posibilitatea folosirii armelor nucleare în cazul unei intervenții din exterior în războiul din Ucraina. Putin a amenințat că „lovitura va fi fulgerătoare” și cu Rusia va folosi un anumit tip de arme. Care sunt armele lui Putin, pe care „nimeni altcineva nu le are

„Dacă Rusia este ameninţată, va răspunde cu mijloace pe care oponenţii săi încă nu le au”, a fost ameninţarea lui Vladimir Putin, care şi-a lansat avertismentul către Occident, pe care îl consideră vinovat că furnizează material de război Ucrainei.

Vladimir Putin:

Avem instrumente pe care nimeni nu le are şi le vom folosi dacă va fi necesar

Armele lui Putin, pe care „nimeni altcineva nu le are”. Rachete foarte manevrabile și super-torpile

Putin a vorbit pe scurt despre armele sale secrete. O super-torpilă, cunoscută şi sub numele de Status 6, care are caracteristici asemănătoare cu cele ale unei drone subacvatice, rachete intercontinentale şi hipersonice, bombe strategice, arme tactice chimice şi nucleare.

Samat – i se spune și Satana 2

Este o rachetă intercontinentală, cu rază de acţiune de 18.000 de kilometri, 200 de tone, echipată cu focoase multiple.

Are o capacitate mai mare de a străpunge scutul defensiv american. Din acest motiv, Putin spune că inamicii se vor gândi „de două ori” înainte de a provoca Moscova, care a redenumit-o şi Satana 2

Avangard

A întâmpinat probleme de dezvoltare, dar este un dispozitiv strategic cu o mare manevrabilitate.

Urmează traiectorii diferite decât cele ale transportatorilor intercontinentali. E hipersonică și poate atinge o ţintă la 6.000 de kilometri distanţă. Poartă focoase nucleare sau convenţionale. Ar fi trebuit să fie în serviciu de peste un an.

Super-torpila Poseidon

Este o super-torpilă, cunoscută şi sub numele de Status 6 şi cu caracteristici asemănătoare cu cele ale unei drone subacvatice. Proiectat pentru a lovi formaţiunile navale, dar şi coastele inamice cu un focos nuclear.

„Călătoreşte” la o adâncime de aproximativ o mie de metri şi cu o viteză de 70 de noduri, are ca elice un reactor. Poate fi dificil de interceptat. Momentan – potrivit expertului HI Sutton – nu este încă operaţional.

Burevestnik, racheta care nu poate fi oprită

Burevestnik este o racheta de croazieră, tot cu propulsie nucleară, cu o rază de acţiune estimată între 10.000 şi 20.000 de kilometri, care se deplasează la joasă altitudine.

Ruşii subliniază cât de greu este să fie oprită.

În 2019 a avut loc un accident în timpul unui test cu decesul unor „tehnicieni”.

 

 

[email protected] Absolventă de Drept, dar atrasă iremediabil de jurnalism. Un drum lung, greu, dar întotdeauna frumos, fie că a fost vorba de jurnalism ... vezi toate articolele