LIFESTYLE

Ce poți păți dacă îți tratezi în exces ridurile

Ce poți păți dacă îți tratezi în exces ridurile
Ce poți păți dacă îți tratezi în exces ridurile

Frumuseţea exterioară a fost, dintotdeauna un ideal, fiind asociată, printre altele, cu tinereţea pielii, în ciuda faptului că îmbătrânirea este un proces absolut normal în viaţa oricărei persoane. Și cum știința ține pasul și cu dorințele noastre, nu doar cu nevoile, în ultimii ani s-au dezvoltat numeroase tratamente şi proceduri care au scopul de a diminua cea mai evidentă marcă a trecerii timpului: ridurile. Singura condiție este să nu abuzăm de aceste proceduri.

Există o seamă de tratamente, unele foarte scumpe, altele mai accesibile, menite să estompeze îmbătrânirea tenului. Unele persoane sunt mai ridate decât altele, fenomenul fiind influențat de stilul de viață, moștenirea genetică și obiceiurile alimentare.Asupra unui singur aspect trebuie să fim atenți: dependența. Folosirea în exces a metodelor de estompare a ridurilor dă dependență și chiar ne poate provoca mult rău. Persoanele care recurg frecvent la astfel de proceduri riscă să-și piardă naturalețea trăsăturilor și pot ajunge chiar la lipsa totală a expresiei faciale.

Ce sunt ridurile

Cute ale pielii, atât de firești, atât la femei, cât și la bărbați, ridurile apar din cauza proceselor firești ce duc la degradarea fibrelor elastice şi de colagen. Fibrele elastice sunt cele care menține tinerețea pielii însă, ele, din păcate, sunt generate de organism doar în primii ani de viaţă, după care producţia lor este aproape total stopată. La fel se întâmplă şi cu producţia de colagen, care, odată cu trecerea anilor, este încetinită. De asemenea, deloc de neglijat sunt și factorii externi, cum ar fi fumatul, expunerea excesivă la soare, poluarea și,  nu în ultimul rând, ereditatea. Și diverse afecțiuni inflamatorii ale pielii favorizează apariția ridurilor.

Cum scăpăm de ridurile de expresie

Există o serie de tratamente, menite să ne scape de riduri, indiferent dacă acestea sunt unele de expresie sau statice. Cunoscute și sub denumirea de „riduri de expresie„, cele formate prin plisarea constantă a pielii, ca urmare a acțiunii musculaturii feței, ac estea se formează în jurul ochilor, a frunții sau între sprâncene și pot apărea încă de la vârsta de 30 de ani, accentuându-se treptat. Rezolvarea lor este simplă: cu ajutorul unei injecții ce blochează, temporar, substanțele sau mediatorii ce produc contracția mușchilor din zona unde dorim remedierea ridurilor. Efectul unui astfel de tratament este de 4-6 luni.

Cum se  remediază ridurile statice

Ridurile statice sunt  generate de pierderea tonicităţii musculaturii, ceea ce duce la un aspect flasc. În acest caz tratamentele cu toxina botulinică nu conferă niciun beneficiu şi pentru corecţie este nevoie de mai mult volum, acesta fiind oferit de acidul hialuronic.

Riscurile tratamentului în exces

Botoxul folosit în exces reduce micro-expresiile, acele expresii faciale scurte, involuntare care dezvăluie sentimente inconştiente de furie, fericire, dezgust, jenă sau mândrie. Practic, expresia faciala devine statică și ne lipsește de un factor esențial în formarea empatiei.

Atât tratamentele de rejuvenare, anti-îmbătrânire, cât şi cele de înfrumuseţare necesită o abordare complexă şi individualizată ce impune o înţelegere clară a proceselor, anatomiei feţei şi a fiziologiei pielii precum şi tratamentelor care pot fi folosite.

Parteneri
Vacanța de Paște 2024: Câte zile libere vor avea elevii în vacanța de primăvară de anul acesta
Vacanța de Paște 2024: Câte zile libere vor avea elevii în vacanța de primăvară de...
Calendarul alegerilor din România în 2024. Locale cu Europarlamentare. PSD şi PNL - liste comune la europarlamentare. PSD vrea alegerile prezidenţiale în septembrie, Ciucă spune că nu a primit mandat de la partid
Calendarul alegerilor din România în 2024. Locale cu Europarlamentare. PSD şi PNL - liste comune...
Ce rată vei plăti dacă iei mâine un credit ipotecar de 60.000 de euro pe 30 de ani. Cum arată în realitate dobânzile la credite
Ce rată vei plăti dacă iei mâine un credit ipotecar de 60.000 de euro pe...
Una dintre cele mai scumpe pieţe imobiliare din lume se topeşte total. Magnaţii îşi vând palatele pe bandă rulantă ca să scape de datoriile către bănci şi să îşi salveze imperiile
Una dintre cele mai scumpe pieţe imobiliare din lume se topeşte total. Magnaţii îşi vând...
Anunţul trist momentului despre Traian Băsescu! Boala cruntă care a lovit, din păcate. Situaţia e gravă
Anunţul trist momentului despre Traian Băsescu! Boala cruntă care a lovit, din păcate. Situaţia e...
Adevărul despre MĂMĂLIGA CU BRÂNZĂ și smântână. S-a aflat cât de sănătoasă este această combinație
Adevărul despre MĂMĂLIGA CU BRÂNZĂ și smântână. S-a aflat cât de sănătoasă este această combinație
Oana Matache și Radu Siffredi, anunţ după doar un an de relație
Oana Matache și Radu Siffredi, anunţ după doar un an de relație
Situația punctelor de penalizare disponibilă online. Șoferii își pot afla istoricul imediat
Situația punctelor de penalizare disponibilă online. Șoferii își pot afla istoricul imediat
Trei greşeli frecvente la locul de muncă, conform unui profesionist HR cu 10 ani de experienţă
Trei greşeli frecvente la locul de muncă, conform unui profesionist HR cu 10 ani de...
Pagina verde. Plastic – realităţi şi prejudecăţi. Sunt recipientele reutilizabile standardul viitorului în HoReCa şi la evenimente?
Pagina verde. Plastic – realităţi şi prejudecăţi. Sunt recipientele reutilizabile standardul viitorului în HoReCa şi...
Una dintre cele mai mari ţări europene rămâne fără case pentru locuitorii săi. Cum s-a ajuns aici şi cum au ajuns politicienii să câştige din asta
Una dintre cele mai mari ţări europene rămâne fără case pentru locuitorii săi. Cum s-a...
Traian Băsescu n-a mai răbdat: Se rupe sufletul în mine
Traian Băsescu n-a mai răbdat: Se rupe sufletul în mine
Cum se numește familia de români care a dat lumii 5 genii?
Cum se numește familia de români care a dat lumii 5 genii?
Noi locuri de muncă pentru români. O companie face angajări masive
Noi locuri de muncă pentru români. O companie face angajări masive
IMAGINEA bombă care a scăpat pe net cu Antonia! Fără sutien și ... Fanii sunt în delir
IMAGINEA bombă care a scăpat pe net cu Antonia! Fără sutien și ... Fanii sunt...