An de an dorim să ne perfecționăm când vine vorba de meniul de Crăciun. Masa în această sfântă zi este momentul cel mai frumos din orice familie. Este un prilej de bucurie.
Masa de Crăciun reprezintă un adevărat răsfăț pentru fiecare dintre noi. După un post îndelungat, abia așteptăm să degustăm bucatele tradiționale făcute cu atâta trudă. Așadar, preparatele de porc sunt cele mai așteptate de toată lumea.
Aperitivele tradiționale
Nu există Crăciun fără aceste aperitive tradiționale, cum ar fi: toba de porc, caltaboș, slănină afumată, cu puțină ceapă și o palincă, dar și piftie. Acestea sunt aperitivele de care nicio persoană nu pare să se ferească. Piftia este considerată una dintre cele mai sănătoase preparate de Crăciun.
Sarmalele
Sarmalele sunt incluse pe lista preparatelor tradiționale care nu lipsesc niciodată de pe masa de Crăciun. Cu siguranță nu îți sunt străine sarmalele în foi de varză de pe masă în această zi. Cele mai îndrăgite sărmăluțe românești sunt cele cu carne tocată de porc.
Friptura și cârnații
Cu siguranță friptura de porc și cârnații nu ar trebui să lipsească de pe masa nimănui de Crăciun. Niciun Crăciun nu e Crăciun 100% fără cârnații de porc. Desigur, nimic nu se compară cu gustul cârnaților făcuți în casă, care te fac să nu te mai ridici de la masă.
Dulciurile
În privința deserturilor, bineînțeles că nu poate lipsi cozonacul. El e prezent în marea majoritate a caselor. Pe lângă cozonac, în multe case întâlnim de Crăciun nuci, cornulețe, tarte, tort și fel și fel de alte bunătăți.