NEWS

Ce se întâmplă cu plata pensiilor în luna aprilie. Ministrul Muncii lămurește situația

Ce se întâmplă cu plata pensiilor în luna aprilie. Ministrul Muncii lămurește situația
SURSĂ FOTO: INFOFINANCIAR

Plata pensiilor în luna aprilie ar putea fi în pericol din cauza grevei poștașilor. În același timp, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu le cere lucrătorilor de la Poșta Română să nu pună în pericol livrarea pensiilor către români și reamintesc de convenția pe care o are instituția cu statul. Și ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan a tras un semnal de alarmă referitor la situația din companie.

Ce se întâmplă cu plata pensiilor în luna aprilie

Nemulțumiți de faptul că nu au ajuns la nicio înțelegere cu conducerea companiei Poșta Română, angajații amenință cu declanșarea grevei generale. În acest context, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu le cere poştaşilor să nu pună în pericol livrarea pensiilor către români.

„Casa Națională de Pensii și Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială au o convenție cu Poșta Română. Poșta Română trebuie să-și respecte convenția.

Beneficiarii, fie că sunt beneficiari de prestații și beneficii sociale, fie că sunt pensionari, nu trebuie să fie afectați de asta.

Poșta Română trebuie să-și respecte convenția”, a spus ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu pentru Antena 3 CNN.

Întrebată dacă are certitudinea că vor fi și pensiile, și ajutoarele sociale plătite la timp luna viitoare, şefa de la Muncă a precizat că va face toate verificările ca Poșta Română își respectă obligațiile.

„Sigur, noi, prin instituțiile noastre, care au această convenție cu Poșta Română, vom face toate verificările care țin de noi, astfel încât să ne asigurăm că în baza contractului dintre părți, în baza acestei convenții, Poșta Română își respectă obligațiile”, a precizat Simona Bucura Oprescu.

Ministrul Muncii a fost întrebat, de asemenea, dacă ia în considerare, la acest moment, că ar putea fi întârzieri în plata pensiilor luna viitoare.

„Eu știu că în momentul când un ministru comunică trebuie să fie o certitudine. Eu vă spun în acest moment că avem o convenție pe care Poșta Română trebuie să o respecte”, a replicat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Haos la vârful Poștei Române

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan a vorbit despre nenumăratele runde de negocieri care s-au purtat între conducere și sindicate, dar există un blocaj. Mai mult, directorul este plecat din țară și-l așteaptă pentru a lămuri situația.

”În momentul de față cred că am depășit a şaptea sau a opta rundă de negocieri și am mediat această rundă de negocieri între managementul Poștei Române, consiliul de administrație și sindicatul liber din Poșta Română. Până în momentul de față, din datele pe care le am și le am actualizate, managementul Poștei Române a rămas oarecum surd la ceea ce au reclamat foarte mult oamenii. Am căutat o zonă de mediere. Din păcate, avem un blocaj acolo.

Facem eforturi legale, pe care le avem prin lege pentru a media acest conflict și pentru a nu ajunge în situația în care oamenii să nu-și primească drepturile și Poșta Română să nu furnizeze aceste servicii. L-am căutat inclusiv în această săptămână pe domnul director al companiei pentru discuții practice cu cei din sindicat. Din păcate, este plecat din țară, fără să informeze pe nimeni, fără să informeze acționarul majoritar, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Consiliul de Administrație și e plecat și printr-o zonă puțin mai exotică, ca să spun așa, undeva prin China, pentru a seta tot felul de lucruri. Nu știu. Aștept cu mare interes reîntoarcerea în țară a domnului director general și explicații foarte clare în fața acționarului majoritar și în fața sindicatului pe această temă pentru a debloca situația.”, a declarat ministrul Digitalizării.

Angajaţii Poştei Române ameninţă cu greva generală

Angajaţii Poştei Române au intrat miercuri într-o grevă de avertisment. Sindicaliștii amenință că urmează să intre și în grevă generală, dacă salariile și sporurile nu le vor fi majorate.

Mai exact, sindicaliștii din Poșta Română au intrat miercuri în grevă de avertisment, iar poștașii nu au lucrat între orele 8:00 și 10:00.

În aproape toate oficiile poștale, membrii Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR) nu au lucrat.

Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical, susține că, dacă nu va fi rezolvată problema legată de majorarea salariilor, cel mai probabil angajații vor intra în grevă generală, în ultima zi lucrătoare a lunii martie.

 

Elena Șerban nu s-ar vedea făcând altceva decât presă. După ce a studiat Mass Media și Publicitate la SNSPA, a mers direct către televiziune în 2003. A fost, pe rând, reporter, redactor, productor ... vezi toate articolele
Parteneri
Crima de la Brăila. Mărturia pacientei care a mers la cabinet după uciderea dentistei: „M-am uitat pe geam”
Crima de la Brăila. Mărturia pacientei care a mers la cabinet după uciderea dentistei: „M-am...
Gigantul străin care a deschis o nouă fabrică în România. Se fac angajări masive aici, se oferă salarii bune, iar viitorii angajați au șansa să se dezvolte
Gigantul străin care a deschis o nouă fabrică în România. Se fac angajări masive aici,...
Topul liceelor în funcţie de ultima medie de admitere
Topul liceelor în funcţie de ultima medie de admitere
De unde provine, de fapt, cuvântul ”mulțumesc” și cum a ajuns în limba română. Și tu îl folosești zilnic, dar nu știi asta
De unde provine, de fapt, cuvântul ”mulțumesc” și cum a ajuns în limba română. Și...
George Restivan TUNĂ și FULGERĂ, după despărțirea de Bahmu. S-au despărțit din cauza copiilor ei și a Marei Bănică. ''Mara era hotărâtă să ne distrugă fericirea''
George Restivan TUNĂ și FULGERĂ, după despărțirea de Bahmu. S-au despărțit din cauza copiilor ei...
Anunțul momentului pentru românii care vor să-și pună panouri fotovoltaice. Primești bani și pentru acest dispozitiv
Anunțul momentului pentru românii care vor să-și pună panouri fotovoltaice. Primești bani și pentru acest...
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft. Bănci, posturi TV, companii aeriene cad unele după altele şi au operaţiunile blocate. Cine este responsabil
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft....
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în anii '90 într-un imperiu cu 120 de magazine, fabrici şi afaceri de sute de milioane de lei
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în...
Cine te despăgubește dacă ești atacat de urs? Explicațiile unei avocate: „Totul începe cu depunerea unei cereri”
Cine te despăgubește dacă ești atacat de urs? Explicațiile unei avocate: „Totul începe cu depunerea...
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și...
Alex Bodi, acuzații la adresa fostei iubite. Cei doi se află în Mykonos, dar în hoteluri diferite
Alex Bodi, acuzații la adresa fostei iubite. Cei doi se află în Mykonos, dar în...
MApN despre noile atacuri ruseşti lângă graniţa României: două avioane F-16 au fost ridicate de la sol pentru monitorizarea situaţiei
MApN despre noile atacuri ruseşti lângă graniţa României: două avioane F-16 au fost ridicate de...
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea sute de mii de lei investiţi au făcut spectacol pe bursă
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea...
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig puţin”
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig...
Fostă ispită de la Insula iubirii, în spatele gratiilor: Am avut această frică
Fostă ispită de la Insula iubirii, în spatele gratiilor: Am avut această frică
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă,...