LIFESTYLE

Cea mai simplă rețetă tradițională de sarmale. Durează doar o oră să le prepari

Cea mai simplă rețetă tradițională de sarmale. Durează doar o oră să le prepari

Crăciun fără sarmale parcă nu există în România. Vezi mai jos cea mai simplă rețetă tradițională de sarmale. Durează doar o oră să le prepari și încă două vor sta în cuptor. Află secretul mâncării cu adevărat tradiționale.

Cea mai simplă rețetă de saramale

Dacă vrei să știi cum se pregătesc sarmalele în mod tradițional și vrei să pregătești o masă de Crăciun pe cinste de sărbători trebuie să șii că rețeta de mai jos are nevoie de vreo oră de preparare și încă două ore de fiert.

Privind ingredientele, ai nevoie de:

  • 2 kg varză acră
  • 450 g carne tocată de porc şi de vită
  • 50 g orez
  • 200 g ceapă
  • ulei pentru prăjit
  • 100 g costiţă afumată
  • 2-3 linguri bulion
  • 2 foi dafin
  • sare
  • piper

Sarmalele sunt unul dintre cele mai cunoscute preparate de la noi din țară. În funcție de zonă, sarmale pot fi în foi de viță de vie ori în foi de varză murată, iar gustul lor delicios nu se poate compara cu niciun alt preparat.

Rețetă pentru sărmăluțe tradiționale în foi de varză

Gustul lor delicios și secretul pregătirii lor este foarte bine știut de gospodinele din România, care întotdeauna reușesc să prepare cele mai bune sarmale, în special de sărbători.

Cum se prepară:

1. Se curăţă varza de frunzele exterioare şi de cotoare şi se aleg foile în care se va împacheta carnea.

2. Se curăţă ceapa şi se spală, după care se taie mărunt. Se pune într-o cratiţă la călit cu ulei şi puţină apă şi se lasă până devine aurie.

3. Se amestecă într-un castron ceapa prăjită şi răcită, cu carnea, piperul, sarea şi orezul, care a fost şi el opărit şi răcit.

4. Se ia compoziţie de mărimea unei nuci şi se pune pe o frunză de varză, care se rulează cu marginile în interior.

5. Frunzele de varză mai mici se opresc şi se toacă solzişori pentru a forma un strat pentru sarmale.

6. Într-o cratiţă înaltă, peste varza tocată se pun sarmalele şi costiţa, iar deasupra un alt strat de varză tocată. Peste ele se toarnă bulionul înmuiat în apă, se pun frunzele de dafin şi câteva boabe de piper. Se lasă la fiert, la foc mic, timp de 2 ore. Din când în când, se mai completează cu apă, să nu se lipească.

Când sarmalele sunt gata, se presară deasupra verdeață sau smântână și sunt numai bune de mâncat, scrie unica.ro.

[email protected] Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele