Cel mai scump hot dog din lume a fost pus în vânzare la standul companiei de catering din Zürich Happy Souls, la piața de Crăciun Rudolfs din Lucerna. Varianta „nobilă” a acestui produs costă fix 250 de euro, relatează ziarul elvețian Blick.
Potrivit site-ului producătorului, chifla cu șofran conține „cârnat fin de vită Kobe”, trufe albe, spumă de șampanie Cristal Roederer sau boabe de piper placate cu foiță de aur.
Un kilogram de carne de vită Kobe japoneză costă câteva sute de euro, trufa albă este considerată cea mai scumpă din lume, iar sticla de Cristal Roederer este, de asemenea, foarte scumpă.
Potrivit anunțului de la standul companiei din piața de Crăciun din Lucerna, „cârnații sunt proaspăt pregătiți”, iar timpul de așteptare pentru o comandă este 40 de minute.
Hot-dogs a fost inventat la început în anul 1847, în orașul nemțesc Frankfurt, spun istoricii.
Se pare că măcelarul german Johann Georg Hehner a inventat cârnăciorul Frankfurt, un produs asemănător hot-dog-ului de azi. Azi este unul dintre cele mai populare preparate de fast-food din lume.
Forma actuală s-a născut în Brooklyn, New York, odată cu venirea primilor imigranți. Germanul Charles Feltman l-a creat în anul 1867, în Coney Island. El avea o mică afacere cu acești cârnăciori calzi puși într-o chiflă alungită.
Istoricii spun că denumirea ar fi apărut la finele anilor 1890. Substantivul „Dog” din denumire era un comentariu sarcastic referitor la proveniența cărnii. Cârnăciorii lungi și subțiri au fost aduși de nemți în Statele Unite ale Americii, iar americanii au asociat rasele de câini nemțești cu corpul lung și subțire (Dachshund).