WORLD

Cifre istorice de audiență pe discursul Regelui Charles de Crăciun. Despre ce a vorbit suveranul Marii Britanii

Cifre istorice de audiență pe discursul Regelui Charles de Crăciun. Despre ce a vorbit suveranul Marii Britanii

Au fost cifre istorice de audiență pe discursul Regelui Charles de Crăciun. Sunt cele mai mari cifre din acest secol pentru tradiționalul discurs festiv al monarhului, conform cifrelor de audiență din timpul nopții, transmite BBC News.

Mai multe canale decât oricând au transmis discursul, iar audiența combinată a fost de 10,7 milioane de persoane.

Cifre istorice de audiență pe discursul Regelui Charles de Crăciun. A ”bătut-o” pe mama sa, Regina Elisabeta

În comparație, ultimul mesaj de Crăciun al reginei Elisabeta a II-a, transmis în urmă cu un an, a fost urmărit de 8,96 milioane de telespectatori.

În mesajul pre-înregistrat, fiul cel mare al Reginei Elisabeta a II-a i-a adus încă un omagiu regretatei sale mame. Mai mult, Regele Charles le-a mulțumit tuturor pentru empatia dovedită. Pentru toate urările de susținere care au curs neîncetat de la moartea Reginei Elisabeta a II-a.

Noul monarh a precizat că este emoționat de iubirea și bunătatea transmise după moartea mamei sale, în septembrie. De asemenea, a precizat că înțelege situația grea financiară în care se află multe persoane și nu a pierdut ocazia să le mulțumească celor care ajută: asociații caritabile și religioase, care sunt alături de semenii lor, la nevoie, persoanelor care donează.

Charles a amintit că există la ora actuală multe greutăți și durere, mulți oameni se chinuie să-și asigure traiul și căldura.

Marii absenți de la slujba de Crăciun

Maiestatea Sa a adresat tradiționalul mesaj de Crăciun stând în picioare, chiar la Capela St George, acolo unde mama sa este înmormântată alături de soțul său, Prințul Philip. Filmarea s-a făcut pe 13 decembrie iar mesajul a fost scris și transmis de Regele Charles.

Regele Charles recunoaște toate religiile și precizează că multe comunități se ajută unele pe celelalte, iar creștinii cred în victoria luminii asupra întunericului.

Tema principală a fost valoarea insuflată de Regina Elisabeta, a implicării altruiste.

Discursul Regelui Charles a fost difuzat după ce cea mai mare parte a membrilor familiei regale britanice a participat la slujba de Crăciun din Norfolk, Sandringham. A fost prezent chiar și Prințul Andrew, însă nici urmă de Ducii de Sussex!