BUSINESS

Cine va moșteni averea lui Dan Petrescu, cel mai bogat român, decedat în tragedia aviatică de la Milano

Cine va moșteni averea lui Dan Petrescu cel mai bogat român decedat în tragedia aviatică de la Milano

Averea lui Dan Petrescu, cel mai bogat român, ar urma să fie moștenită tot de un om de afaceri.

Este vorba de Anca Surugiu, despre care B1TV informează că era asistenta și coordonatoarea tuturor firmelor lui Dan Petrescu.

Astfel, pentru că ea controla și avea toate datele afacerilor și știa unde sunt conturile lui Dan Petrescu, fiind împuternicită să le acceseze, Gândul.ro scrie că ea este cea care urmează să îi preia averea.

De altfel, conform sursei citate, Anca Surugiu a depus documentele pentru a obține PUZ pentru un bloc pe strada Kiseleff și a fost implicată şi în dezvoltarea, în 2017, a unui alt proiect de lux pe strada Mircea Eliade, în apropiere de ambasada Kuweitului, prin firma Alex Global, unde compania sa, Business Management System, deține circa 21% dintre acțiuni.

Filmul tragediei aviatice de la Milano

Dan Petrescu, cel mai bogat român și asociat în afacerile familiei Țiriac pilota avionul privat care s-a prăbușit în Milano, duminică.

Dan Petrescu Jr, fiul acestuia de 30 de ani, era copilot.

În avion se afla și soția milionarului, precum și alte cinci persoane apropiate familiei.

Se pare că avionul a întâmpinat probleme încă de la decloare, după doar 16 secunde. Aeronava, un Pilatus PC-12 înmatriculat în România, avea ca destinație Olbia. După decolare, au apărut probleme, iar monoplanul a pierdut altitudine. Cu 16 secunde înainte de impact, aeronava a început să piardă altitudine, scăzând cu 25 de metri pe secundă. În același timp, însă, pilotul pare să fi încercat cu orice preț să urce din nou, deoarece cu șapte secunde înainte de prăbușire aeronava a înregistrat cea mai mare viteză, de 198 de mile pe oră, puțin sub 319 kilometri pe oră.

Aeronava sosise la Milano din București, România, pe 30 septembrie. Acesta nu a cerut niciun fel de realimentare. Pe 3 octombrie, la ora 12:52 (ora Italiei), a părăsit terminalul Linate pentru zboruri private, pentru a se îndrepta spre pista 36. La ora 13:04:08 (ora Italiei), avionul a decolat în direcția nord, trecând peste Idroscalo din Milano, înainte de a vira mai la sud de aeroport.

Lista completă a celor 8 persoane decedate în tragedia de duminică

  • Dan Petrescu, 68 de ani, om de afaceri român, cu cetățenie germană
  • Dorotea Petrescu Balzat (Regina), soția lui Petrescu, în vârstă de 65 de ani, născută în România, cu cetățenie franceză
  • Dan Ștefan Petrescu, fiul acestora, 30 de ani, născut în Germania
  • Filippo Nascimbene, din Pavia, născut în 1988, soțul fiicei lui Miki Alexandrescu
  • Claire Stephanie Caroline Alexandrescou, de aproape 34 de ani, născută în Franța (fiica celebrului jurnalist Miki Alexandrescu)
  • Raphael, născut la Milano pe 16 ianuarie 2020, fiul lui Claire și Filippo
  • Miruna Anca Wanda Lozinschi, româncă, născută în 1956, mama lui Claire Stephanie Caroline și bunica lui Raphael
  • Julien Brossard, 36 de ani, născut pe 8 octombrie, un prieten canadian al lui Dan Petrescu

Familia Petrescu se îndrepta cu avionul privat spre Sardinia (Italia), unde milionarul cumpărase, în urmă cu 3 ani, o vilă de vacanță. Acolo și-a petrecut mare parte din lunile de vară, plimbându-se cu yahtul achiziționat recent și parcat în una din cele mai exclusiviste zone din Europa, Portocervo.

Vila, în valoare de zeci de milioane de euro, se află pe o colină la nici 10 kilometri de port, și în ciuda faptului că de mai bine de 3 ani a achiziționat această proprietate, fiul lui Petrescu, Dănuț, nu o văzuse încă. Astfel, la insistențele lui Dan Petrescu Jr. de a petrece câteva zile acolo, fiind încă vreme caldă, familia și prietenii apropiați au plecat spre Sardinia.

Sursa Foto: cancan.ro

[email protected] Bogdan Coroamă este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Univerității Hyperion. Și-a început cariera în presă în anul ... vezi toate articolele