NEWS

Continuă scandalul la Sectorul 1 după vot! Clotilde Armand nu poate accepta înfrângerea și cere renumărarea. Reacția lui George Tuță: Cifrele nu mint

Continuă scandalul la Sectorul 1 după vot Clotilde Armand nu poate accepta înfrângerea și cere renumărarea. Reacția lui George Tuță Cifrele nu mint
Sursă foto: stiridiaspora.ro

George Tuţă, candidatul Alianţei electorale PSD – PNL se află pe primul loc în opţiunile electoratului pentru funcţia de primar al Sectorului 1 al Capitalei, obţinând 36,49% din voturi (33.576 voturi), potrivit rezultatelor parţiale prezentate marţi de Autoritatea Electorală Permanentă, după centralizarea datelor din 158 de secţii.

Principalul său contracandidat, candidatul Alianţei Dreapta Unită, Clotilde Armand, primarul în funcţie, a obţinut 35,76% (32.904 voturi), însă fostul edil nu poate accepta înfrângerea și cere renumărarea voturilor.

Cifrele nu mint, este mesajul lui George Tuță, candidatul PSD-PNL, după ce Clotilde Armand a cerut renumărarea voturilor pentru Primăria Sectorului 1 al Capitalei.

„Cifrele nu mint. Oamenii au votat pentru reclădirea Capitalei Capitalei. Orice calcul arată tot asta. Nimeni nu mai poate întoarce votul exprimat de cetățenii Sectorului 1”, transmite pe Facebook George Cristian Tuță.

George Tuță, candidatul PNL, a cerut ca sacii cu voturi sa fie protejați într-o camera specială, păzită de jandarmi și poliţie.

„Clotilde trebuie să plece, avem toate procesele verbale pentru Sectorul 1. Există o diferență de 681 de voturi între mine și Clotilde. Au rămas voturile la Biroul Electoral al Sectorului 1, au fost păzite toată noaptea. Am venit să asist la numărarea voturilor, să protejăm voturile românilor”, a transmis George Tuță.

Continuă scandalul la Sectorul 1 după vot! Centralizarea, reluată marți dimineața după suspendare

Datele parţiale afişate pe site-ul AEP la ora 9,00 arată următoarea situaţie la Sectorul 1:

George Tuţă (Alianţa electorală PSD – PNL) – 36,49% (33.576 de voturi)

Clotilde Armand (Alianţa Dreapta Unită) – 35,76% (32.904 voturi)

Daniel Tudorache (independent) – 7,68% (7.070 voturi)

Ramona Ioana Bruynseels (Alianţa pentru Unirea Românilor) – 7,23% (6.650 de voturi)

Liviu Negoiţă (PUSL) – 7,12% (6.551 voturi)

Iulian Hatmanu (REPER) – 2,94% (2.704 voturi)

Dan Podaru (PER) – 1,30% (1.193 voturi)

Florin-Mircea Andrei (Partidul Alternativa Dreaptă) – 1,24% (1.145 voturi)

Florin Ghidănac (Blocul Suveranist Român) – 0,25% (227 voturi).

Clotilde Armand nu poate accepta înfrângerea și cere renumărarea

Clotilde Armand, candidatul Alianței Dreapta Unită, cere renumărarea voturilor de la Primăria Sectorului 1.

Ea spune că diferența de voturi pe numărătoarea paralelă a partidelor este foarte, foarte mică și de aceea s-au grăbit unii din PNL și PSD să arunce public cu mesaje false că au câștigat.

„Scurt update. Am depus cerere de renumărare a voturilor. Am sesizat autoritățile privind tentativele de fraudă de la mai multe secții de votare. Vă reamintesc pentru toți cei care ați auzit declarații publice ale mai multor politicieni să nu mergeți după fentă fiindcă s-au numărat oficial până azi doar 40 de secții din totalul de 166. Diferența de voturi pe numărătoare paralelă a partidelor este foarte, foarte mică și de aceea s-au grăbit unii din PNL și PSD să arunce public cu mesaje false că au câștigat”, anunță Clotilde Armand.

Ea spune că au fost probleme în procesul electoral.

George Tuţă, după un nou scandal al sacilor de voturi la Sectorul 1: „Să terminăm odată cu această problemă pe care Sectorul 1 o are de patru ani, şi anume Clotilde Armand”

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 1, George Tuţă, care este aproape de a o învinge pe Clotilde Armand, a mers luni la sediul Biroului Electoral al Sectorului 1, unde a izbucnit un nou scandal, după acelaşi model cu cel din urmă cu patru ani, la alegerile din 2020.

Preşedinţii secţiilor de votare au mers luni să predea sacii cu voturi şi să le fie validate procesele verbale la Biroul Electoral al Sectorului 1, dar s-au trezit că trebuie să aştepte cu orele, în soare, la temperaturi de aproape 40 de grade Celsius, astfel că mulţi au ameninţat că abandonează voturile şi pleacă acasă.

George Tuţă susţine că totul este o nouă încercare a primarului Clotilde Armand să tergiverseze numărătoarea voturilor, dar dă asigurări că acest proces va lua sfârşit marţi.

„N-au mai dormit, n-au mai primit apa de cand au ajuns aici, la BES 1, unde au ajuns cu greu, pentru ca si transportul a fost tergiversat de doamna Armand. Iar azi a fost si luni, au blocat si activitatea scolara, totul pentru ca doamna Armand a dispus sa se intarzie. Realitatea ma face sa cred asta, am vazut oameni asteptand, am vazut microbuze care asteptau ca cineva sa ii indrume unde sa mearga sa ia sacii cu voturi din sectiile de vot. Pentru ca asa se facea, cand se incheia numaratoarea oamenii din sectii trebuia sa sune si sa anunte si un microbuz mergea si ii lua.

Acesti oameni au fost lasati prin sectiile de vot, iar noi am solicitat Biroului Electoral Municipal sa ii ajute pe acesti oameni, care nu mai aveau mancare, apa, nu mai aveau nimic. Aceasta umilinta ar trebui sa se opreasca, iar votul de ieri cred ca a tinut cont si de aceasta atitudine, mereu de scandal si de umilinta, pe care oamenii nu o mai suporta.

Astazi, BES a luat decizia, vazand lipsa de preocupare, a luat decizia sa grabeasca un pic procesul si sa faca o camera in care sa se depoziteze, ca oamenii sa poata merge acasa, sa se spele si sa se odihneasca, ca maine sa putem sa o luam de la capat si sa terminam odata cu aceasta problema pe care sectorul 1 o are de 4 ani, si anume Clotilde Armand.”, a spus George Tuţă la România TV.

PSD și PNL susțin că George Tuță, candidatul lor, a câștigat Primăria Sectorului 1 al Capitalei

„După numărarea a 98,7% din totalul secţiilor de vot din sector, George Tuţă este noul primar al Sectorului 1. Numărătoarea paralelă arată 475 de voturi în plus pentru George Tuţă”, precizează PNL Sector 1, luni dimineaţa, pe pagina de Facebook.

Clotilde Armand nu acceptă înfrângerea în fața lui George Tuță la Primăria Sectorului 1 și reia schema sacilor de voturi: „Duceți-vă, sunt un om liber”

Potrivit sursei citate, „au mai rămas două secţii unde reprezentanţii USR tergiversează numărătoarea voturilor, la 10 ore de la închiderea secţiilor de vot”.

„La secţia 27, am solicitat intervenţia poliţiei naţionale pentru a aplica legea. În prezent, se fac cercetări la faţa locului. De asemenea, atragem atenţia că la nivelul aparatului administrativ al Sectorului 1 se tergiversează deplasarea preşedinţilor de secţii către Biroul Electoral de Sector, modificându-se inclusiv procedurile de predare a sacilor cu voturi. Clotilde Armand trebuie să înţeleagă că a pierdut alegerile şi să oprească orice încercare de a pune mâna pe sacii cu voturi”, mai spune PNL Sector 1.

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a solicitat Biroului Electoral să vină cu soluţii, în contextul în care zeci de reprezentanţi ai secţiilor de votare au stat în soare, la coadă, toată ziua ca să valideze procesele-verbale şi să depună sacii cu voturi, mai multe persoane au leşinat şi a fost chemat SMURD. Ea a propus ca „sacii şi procesele verbale într-o cameră sigilată din Piaţa Amzei care să fie păzită de jandarmi sau să permită întoarcerea lor în secţiile de votare, iar sacii şi procese-verbale să rămână sub paza jandarmilor”, însă nu i-a răspuns nimeni la aceste solicitări. Armand a adăugat că, până în acest moment, mai puţin de o treime din procesele-verbale din secţiile de votare din Sectorul 1 au fost validate de Biroul Electoral Sectorul 1.

„Revin cu o urgenţă care trebuie rezolvată rapid de Marcel Ciucă şi Nicolae Ciucă şi cu precizări privind procesul electoral de la Sectorul 1. În acest moment, la Piaţa Amzei, unde este sediul Biroului Electoral Sector 1, este o situaţie de neacceptat pentru o capitală europeană, iar Autoritatea Electorală Permanentă şi Biroul Electoral Central sunt complici la ce se întâmplă. Zeci de reprezentanţi ai secţiilor de votare au stat în soare, la coadă, toată ziua pentru a valida procesele-verbale şi pentru a depune sacii cu voturi. Mai multe persoane au leşinat astăzi, iar SMURD-ul a fost chemat de urgenţă. Situaţia este dramatică şi nu exagerez”, a scris Clotilde Armand, luni pe Facebook.

Ea a adăugat că a cerut reprezentanţilor Biroului Electoral să vină cu soluţii pentru a debloca rapid această situaţie din Piaţa Amzei, pentru că membrii comisiilor de vot sunt la datorie de sâmbătă dimineaţă şi sunt extenuaţi.

„Să închidă sacii şi procesele verbale într-o cameră sigilată din Piaţa Amzei care să fie păzită de jandarmi sau să permită întoarcerea lor în secţiile de votare, iar sacii şi procese-verbale să rămână sub paza jandarmilor. Procesul de validare să fie reluat mâine, cu reprezentanţii secţiilor de votare odihniţi. Doar cu mintea limpede putem rezolva aceste probleme. Nu mi s-a răspuns la aceste solicitări!”Ea a precizat că, până în acest moment, mai puţin de o treime din procesele-verbale din secţiile de votare din Sectorul 1 au fost validate de Biroul Electoral Sectorul 1.

„Dar Ciolacu a ieşit deja cu rezultate final la televizorul lui preferat. Da, da. Prim-ministrul României – adică cel care organizează aceste alegeri a ieşit a anunţat rezultatele finale. În cazul celorlalte secţii, aproximativ 120, situaţia este neclară, deoarece sunt diverse probleme. O parte din procesele- verbale sunt greşit întocmite, iar verificarea lor este greoaie. În cadrul acestui proces electoral se acumulează tot mai multe nereguli. Ieri am atras atenţia asupra unor suspiciuni majore de fraude electorale când sute de persoane au fost aduse la vot de interlopi. Astăzi la sediul BES 1 a fost apelat numărul de urgenţă 112 după ce mai mulţi preşedinţi de secţie au fost surprinşi împreună cu reprezentantul PSD în BES 1 umblând în sacii de voturi care trebuiau să rămână sigilaţi. Aştept ca instituţiile statului să-şi facă treaba”.

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele
Parteneri
Ce amenzi riscă românii care fac grătar pe stradă
Ce amenzi riscă românii care fac grătar pe stradă
Locul din România care i-a fascinat pe toți turiștii. Este unic la noi în țară: “Nu am văzut niciodată așa ceva”
Locul din România care i-a fascinat pe toți turiștii. Este unic la noi în țară:...
Premierul Netanyahu şi-a dizolvat cabinetul de război
Premierul Netanyahu şi-a dizolvat cabinetul de război
Podul din România considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase din lume. Inginerul a stat sub el pentru a garanta că întreaga construcție e sigură
Podul din România considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase din lume. Inginerul a...
⚽IMAGINI BOMBĂ cu iubitele jucătorilor de la Națională! Cu cine se iubesc Dennis Man, Drăgușin sau Andrei Burcă. Nu s-au uitat la oricine. Una e avocată, alta e arhitectă ❤️💛💙
⚽IMAGINI BOMBĂ cu iubitele jucătorilor de la Națională! Cu cine se iubesc Dennis Man, Drăgușin...
Premoniţie incredibilă! El e omul de fotbal care a ghicit, în urmă cu 17 zile, scorul corect, România – Ucraina 3-0 în direct! Video
Premoniţie incredibilă! El e omul de fotbal care a ghicit, în urmă cu 17 zile,...
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la "trântă" cu...
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen"...
Cum arată Mircea Solcanu la mai bine de 10 ani de când s-a retras din televiziune
Cum arată Mircea Solcanu la mai bine de 10 ani de când s-a retras din...
Românii își IAU BANII ÎNAPOI. Noua regulă din 2024. Plata e imediată
Românii își IAU BANII ÎNAPOI. Noua regulă din 2024. Plata e imediată
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Putin adună provizii imense de hrană într-un buncăr high-tech, în eventualitatea unui război nuclear. Unde se află adăpostul preşedintelui rus
Putin adună provizii imense de hrană într-un buncăr high-tech, în eventualitatea unui război nuclear. Unde...
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor români: unu din zece colete livrate zilnic vine de pe aceste platforme. Suma medie pe o comandă este de 20-30 de euro, vânzările pot ajunge la 600 mil. euro într-un an
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor...
Atenţie ce faceţi în timpul programului, companiile urmăresc fiecare mişcare: O mare bancă a concediat pe bandă pentru că angajaţii simulau că scriau la tastatură când lucrau hibrid
Atenţie ce faceţi în timpul programului, companiile urmăresc fiecare mişcare: O mare bancă a concediat...
Fără vize în SUA. Știrea momentului despre Visa Waiver vine de la Washington
Fără vize în SUA. Știrea momentului despre Visa Waiver vine de la Washington
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine!...
Alertă de COD ROȘU!
Alertă de COD ROȘU!
INCREDIBIL! Cum arată Andreea Bănică fără strop de machiaj FOTO
INCREDIBIL! Cum arată Andreea Bănică fără strop de machiaj FOTO