LIFESTYLE

Cum se păstrează ketchup-ul, în frigider sau pe raft, la temperatura camerei

Cum se păstrează ketchup-ul în frigider sau pe raft la temperatura camerei

Cum se păstrează ketchup-ul este încă o întrebare care stârnește controverse. O dată deschisă, sticla de ketchup unde ar trebui să fie depozitată? Merge pe raftul dulapului alături de miere sau sos de soia? Sau ar trebui ținută la rece cu orice preț, cum ar fi ouăle procesate, maioneza și sosurile pentru salată?

Discursul peren este atât de controversat și omniprezent, încât Kraft Heinz a analizat modul în care ar trebui să fie depozitat ketchup-ul – de mai multe ori. Săptămâna trecută, filiala din Marea Britanie a postat pe Twitter : „FYI: Ketchup. merge. în. Frigider!!!.”

Într-un sondaj Twitter însoțitor, peste 62% dintre respondenți au spus că au păstrat condimentul în frigidere, în timp ce 36,8% au ales să-l păstreze în dulap.

Cum se păstrează ketchup-ul. Părerile sunt împărțite chiar și între producători

în 2017, marca Heinz a fost circumspectă, spunând: „Din cauza acidității sale naturale, Heinz Ketchup este stabil la raft. Cu toate acestea, stabilitatea acestuia după deschidere poate fi afectată de condițiile de depozitare. Recomandăm ca acest produs, ca orice aliment procesat, să fie refrigerat după deschidere. Refrigerarea va menține cea mai bună calitate a produsului după deschidere.”

Marca Hunt’s, pe de altă parte, a spus că decizia de depozitare a fost „cu adevărat o chestiune de alegere”, în timp ce Muir Glen a încurajat și refrigerarea.

Deci, care este? Deși mulți din comentariile la recentul tweet au spus că au simțit că ketchup-ul la frigider se menține proaspăt, alții au fost revoltați la gândul că condimentul rece le lovește mâncarea caldă.

„Ketchup rece? Ewww nu”, a scris un utilizator. Un altul a spus că și-au pus sticla „pe blat gata de a fi folosită în orice moment”.

De ce la rece? Argumentele specialiștilor

Experții în siguranță alimentară spun că, deși ketchup-ul este stabil la raft, în general are un gust mai bun atunci când este păstrat la rece. „Sunt șocat că există o controversă”, a spus Martin Bucknavage, specialist în siguranță alimentară la Universitatea Penn State. „Dacă vrei să maximizezi calitatea ketchup-ului tău, îl păstrezi la frigider.”

Bucknavage a spus că, în timp ce unele restaurante lasă ketchup-ul la temperatura camerei pe mese pentru ca oaspeții să îl folosească, acele sticle ar trebui să intre în frigider la sfârșitul zilei.

El a adăugat, de asemenea, că restaurantele trec prin sticlele de ketchup mai repede decât o fac majoritatea gospodăriilor, așa că modul în care îl depozitează este mai puțin important.

Dr. Melvin N Kramer este președintele EHA Consulting Group, care oferă servicii de consultanță pentru siguranța alimentelor. El a spus că, deși este puțin probabil ca cineva să se îmbolnăvească după ce a mâncat ketchup la temperatura camerei, condimentul ține mai bine atunci când este ținut la rece.

„Nu veți crește agenți patogeni în ketchup-ul la temperatura camerei, deși s-ar putea dezvolta mucegai acolo”, a spus el. „În mare parte, oamenii doresc să-și păstreze ketchup-ul la rece, deoarece este vorba despre păstrarea gustului, a aromei și a longevității produsului.”

Dr Kramer a adăugat că, cu cât cineva ține mai mult ketchup-ul pe raft, cu atât este mai probabil să piardă din valoarea nutritivă. Dar, să fiu corect, nimeni nu mănâncă ketchup pentru că este sănătos.

Păstrarea la temperatura camerei, singurul dezavantaj

Dr. Donald W Schaffner, specialist în extensie în știința alimentelor și profesor distins la Universitatea Rutgers, a fost de acord că oamenii care își lasă ketchup-ul probabil nu riscă să se îmbolnăvească grav.

„Condimentele precum ketchup-ul sunt formulate cu lucruri precum acid, sare și zahăr adăugat, care funcționează toate ca conservanți”, a spus el. „Motivul pentru care mulți experți în siguranța alimentară spun că trebuie să țină ketchup-ul la frigider este pentru că greșesc din partea prudenței.”

Dar, potrivit lui Schaffner, oamenii de acasă nu trebuie să fie atât de atenți. Deși este posibil ca microorganismele să intre într-un recipient de ketchup și să îmbolnăvească pe cineva, este un risc foarte scăzut.

„Aș pune pariu că nu vei suferi toxiinfecții alimentare din cauza ketchup-ului la temperatura camerei decât dacă ai încercat cu adevărat”, a spus el. „Poate că dacă scoți un hamburger și scurgi sucul de hamburger în ketchup, te-ar putea îmbolnăvi. Dar șansa este scăzută dacă nu faci ceva foarte prostesc.”

În cele din urmă, a spus Schaffner, cel mai mare risc care vine cu păstrarea ketchup-ului la temperatura camerei este șansa ca acesta să nu aibă un gust la fel de bun ca omologii săi mai reci. Deci, cel mai bun mod de a păstra ketchup-ul, a spus el, este „oricum doriți”.

 

[email protected] Absolventă de Drept, dar atrasă iremediabil de jurnalism. Un drum lung, greu, dar întotdeauna frumos, fie că a fost vorba de jurnalism ... vezi toate articolele
Parteneri
Cine sunt românii ale căror pensii vor crește și cu 90%, de la 1 septembrie. Baciu: „Majorările vor fi spectaculoase”
Cine sunt românii ale căror pensii vor crește și cu 90%, de la 1 septembrie....
Condimentul miraculos care ajută creierul să se repare singur. Trebuie amestecat cu apă caldă şi se bea dimineaţa, pe stomacul gol
Condimentul miraculos care ajută creierul să se repare singur. Trebuie amestecat cu apă caldă şi...
Operaţiunea israeliană „Outstretched arm”. Israelienii au folosit avioane F-35 şi F-15 în atacul asupra portului yemenit Al Hodeida. Este cel mai complex şi îndepărtat atac al Israelului
Operaţiunea israeliană „Outstretched arm”. Israelienii au folosit avioane F-35 şi F-15 în atacul asupra portului...
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Planta banală care îți poate băga și 5 mii de euro în buzunar. N-ai nevoie de pământ mult și nici nu îți trebuie bani de investiții. O poți vinde oriunde și oricând
Planta banală care îți poate băga și 5 mii de euro în buzunar. N-ai nevoie...
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft. Bănci, posturi TV, companii aeriene cad unele după altele şi au operaţiunile blocate. Cine este responsabil
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft....
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în anii '90 într-un imperiu cu 120 de magazine, fabrici şi afaceri de sute de milioane de lei
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în...
Cât timp poți circula cu parbrizul spart. Mulți șoferi nu știu ce scrie în lege
Cât timp poți circula cu parbrizul spart. Mulți șoferi nu știu ce scrie în lege
SE CONFISCĂ mașinile pe loc. Regulile se aplică deja LA GRANIȚA cu România
SE CONFISCĂ mașinile pe loc. Regulile se aplică deja LA GRANIȚA cu România
El va fi viitorul președinte. Traian Băsescu știe
El va fi viitorul președinte. Traian Băsescu știe
Un incendiu a izbucnit la Dino Parc, din Râşnov
Un incendiu a izbucnit la Dino Parc, din Râşnov
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea sute de mii de lei investiţi au făcut spectacol pe bursă
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea...
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig puţin”
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig...
Reguli noi pe plajele din Grecia. Au scos dronele
Reguli noi pe plajele din Grecia. Au scos dronele
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Ce a apărut pe contul de Instagram al Elenei, la câteva zile după nunta cu Ianis Hagi. Fanii au reacționat imediat. ”Atât de puri”
Ce a apărut pe contul de Instagram al Elenei, la câteva zile după nunta cu...