Există numeroase curiozități despre Leonardo Da Vinci. Orice persoană ar trebui să știe care este povestea de viață a unuia dintre cei mai mari pictori din lume.
Leonardo Da Vinci s-a născut pe data de 15 aprilie 1452, în Anchiano, Italia. A fost pictor, arhitect, sculptor și inginer. Nu cred că există persoană în lumea întreagă să nu știe cine a fost el.
În momentul în care s-a născut, părinții săi nu erau căsătoriți legitim. Ser Piero, tatăl său, era notar și proprietar florentin, iar mama lui, Caterina, era o tânără țărancă, potrivit Life. Nu după mult timp, ea s-a căsătorit cu un artizan. Leonardo a crescut acasă la familia tatălui său, unde a primit o educație exemplară, cum era pe acele vremuri: citit, scris etc.
La vârsta de 15 ani, tatăl său l-a băgat pe adolescent ca ucenic la artistul Andrea del Verrocchio. Acolo a primit o pregătire vastă în ce constă pictura, sculptura, dar și artele tehnico-mecanice. A lucrat și la atelierul de lângă, la Antonio Pollaiuolo.
În 1472, Leonardo a fost acceptat în breasla pictorilor din Florența, însă a rămas în atelierul profesorului său încă cinci ani, după care a lucrat independent în Florența până în 1481.
În anul 1482, Leondardo s-a mutat la Milano pentru a lucra în slujba ducelui orașului, deși primise destul de multe comenzi din Florența. Leonardo a petrecut 17 ani la Milano, până la căderea lui Ludovico de la putere, în anul 1499. A fost înscris în registrul casei regale ca pictor et ingeniarius ducalis („pictor și inginer al ducelui”).
Tot în acești ani, el a finalizat, în calitate de pictor, șase lucrări. A realizat și una dintre cele mai cunoscute lucrări, pictura murală monumentală „Cina cea de Taină” în trapeza din mânăstirea Santa Maria delle Grazie.
În anul 1500, Leonardo a părăsit Milano împreună cu matematicianul Lucas Pacioli. După ce a vizitat Mantua, a plecat la Veneția. Din Veneția s-a întors la Florența. După o lungă absență a fost primit cu aprecieri.
În 1502 a plecat iar de acolo pentru a intra în serviciul lui Cesare Borgia ca „arhitect militar superior și inginer general”. În timpul activității sale, a schițat unele dintre planurile orașului și hărțile topografice.
În anul 1503 s-a întors iar la Florența pentru a face o cercetare de specialitate a unui proiect care a încercat să devieze râul Arno în spatele Pisei. Exista riscul ca orașul să fie privat de mare. Experimentele tehnice nereușite cu vopsele par să-l fi determinat pe Leonardo să nu mai lucreze la pictura murală.
În anul 1516, la vârsta de 65 de ani a părăsit Italia, țara sa natală, și a plecat cu un elev de-al său, Melzi. Și-a petrecut ultimii trei ani din viață la reședința Cloux. Era chiar lângă palatul de vară al regelui de la Amboise, de pe Loara. A pictat puțin și în Franța. A fost înmormântat la biserica palatului Saint-Florentin. Aceasta a fost devastată în timpul Revoluției Franceze și dărâmată la începutul secolului al XIX-lea.