EXCLUSIV

EXCLUSIV Cine se teme de Mircea Geoană? O nouă ”lucrătură” împotriva secretarului general adjunct al NATO. Cineva a încercat să înregistreze sigla România Renaște la OSIM

EXCLUSIV Cine se teme de Mircea Geoană O nouă lucrătură împotriva secretarului general adjunct al NATO. Cineva a încercat să înregistreze sigla România Renaște la OSIM
sursa foto: colaj foto INQUAM PHOTOS/ Virgil Simonescu și George Călin

Mișcarea ”România Renaște”, care și-a lansat la începutul acestui an site-ul oficial în care se definește ca ”un Proiect Politic pentru o Românie transformată din temelii”, și care a lansat un apel public la adresa lui Mircea Geoană să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, a întâmpinat în ultimele luni o serie de dificultăți după ce i s-au pus numeroase bețe în roate. Recent, s-a descoperit cum un tânăr din Buzău, care ar lucra la Cancelaria Primului Ministru, a încercat, fără succes, să înregistreze la 1 martie sigla România Renaște la OSIM în nume propriu pentru a împiedica această platformă să ia amploare.

Incidentul vine după ce acum câteva luni cineva a reușit să înregistreze site-ul Mișcarea România Renaște.

Cine se teme de Mircea Geoană? O nouă ”lucrătură” împotriva secretarului general al NATO. Cineva a încercat să înregistreze sigla România Renaște la OSIM

Pe 1 martie, un tânăr din Buzău, pe nume Toader Radu Nicolae, care lucrează la Cancelaria Primului Ministru, a încercat să înregistreze sigla România Renaște la OSIM.

Descoperirea a fost făcută deoarece toate cererile, indiferent dacă sunt acceptate sau respinse, rămân publice pe site-ul OSIM.

Scandalos este faptul că a folosit exact imaginea promovată de platforma politică respectivă. Întrebarea care se pune acum este cine se teme atât de rău de Mircea Geoană încât să îl împiedice să candideze la alegerile prezidențiale ce se vor desfășura la finalul lunii noiembrie, primul tur și pe 8 decembrie al doilea tur.

Imaginea folosită este fix logo-ul folosit de platforma România Renaște.

Cererea a fost făcută în date de 1 martie 2024.

Cel care a înregistrat cererea, dânduse-le titluarul platformei România Renaște este Toader Radu Nicolae (click pe nume), un tânăr din Buzău despre care s-a descoperit că lucrează la Cancelaria Primului Ministru.

Mircea Geoană înregistrează la OSIM marca ”MIRCEA GEOANĂ 2024 PREŞEDINTE”

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO,  a depus recent cerere la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) pentru înregistrarea mărcii ”MIRCEA GEOANĂ 2024 PREŞEDINTE”, semn că anunțarea candidaturii sale la alegerile prezidențiale din 2024, ce vor avea loc la final de noiembrie și început de decembrie, este din ce în ce mai aproape.

Conform site-ului OSIM, Mircea Geoană a depus în 28 iunie două solicitări de înregistrare a mărcii ”MIRCEA GEOANĂ 2024 PREŞEDINTE”, cu două reprezentări grafice diferite, arată news.ro.

Ambele solicitări au statusul ”în aşteptare”.

Pe site-ul OSIM mai există o singură cerere care conţine numele lui Geoană – BUCUREŞTI CÂŞTIGI CU GEOANĂ! – depusă de PSD Bucureşti în martie 2004, care a fost anulată.

Secretarul general adjunct al NATO, la un pas să anunțe candidatura la prezidențiale

Mircea Geoană se profilează de mai mult timp drept candidat independent pentru Cotroceni, deşi un anunţ oficial nu a fost făcut, în condiţiile în care încă ocupă funcţia de adjunct al NATO. Totuși, după summitul de la Washington ce are loc zilele acestea lucrurile s-ar putea schimba.

Reprezentanţii organizaţiei neguvernamentale „România Renaşte” i-au cerut, în urmă cu o săptămână lui Geoană să candideze la alegerile prezidenţiale.

sursa foto: _INQUAM_Photos_Marian_Calestru
sursa foto: _INQUAM_Photos_Marian_Calestru

Liderul Mişcării România Renaşte Dumitru Borţun a făcut apel către toate forţele „democratice şi sănătoase” din ţara noastră să îl susţină pe Geonă în competiţia electorală pentru Cotroceni.

Şi preşedintele Partidului România în Acţiune Mihai Apostolache a anunţat, vineri, că formaţiunea a luat decizia, joi seara, de a susţine candidatura independentă a lui s ecretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană la alegerile prezidenţiale. El a adăugăt că reprezentanţii formaţiunii pe care o conduce se vor implica în strângerea de semnături, în acţiuni de promovare a candidaturii lui Geonă.

”Sunt onorat că liderii mişcării România Renaşte şi partenerii lor văd în mine profilul unui preşedinte al tuturor românilor”, declara Geoană la acel moment.

Un sondaj INSCOP îl dă favorit pe Geoană pentru Preşedinţie, în timp ce un sondaj CURS îl plasează pe poziţia a treia.

”După războaie seculare, rămâne cum am stabilit: anul 2024 este anul independenţilor în România!”, a scris Geoană pe Facebook după apariţia sondajelor.

Ce este România Renaște

Reprezentanții Mișcării ”România renaște” spun că acesta este ”un Proiect Politic pentru o Românie transformată din temelii”, condus de profesorul SNSPA Dumitru Borțun, au lansat vineri într-o conferință de presă un apel public la adresa lui Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, să candideze la alegerile prezidențiale din acest an.

Mișcarea ”România renaște” este un ONG lansat anul trecut și care reunește susținători ai actualului secretar general adjunct al NATO, fost lider PSD.

Apel public la adresa lui Mircea Geoană să candideze la alegerile prezidențiale!

Cel care a citit apelul public adresat lui Geoană este Dumitru Borțun, președintele ONG-ului. La eveniment au mai vorbit Alina Inayeh, Clara Volintiru (membre ale societății civile), Marius Profiroiu (profesor de economie), generalul Cătălin Tomescu.

sursa foto: Facebook Mircea Geoana

”Mișcarea România Renaște nu e nici de stânga, nici de dreapta. E nevoie în fruntea țării de un profesionist recunoscut atât intern, cât și extern. Recunoaștem președintele de care avem nevoie în persoana lui Mircea Geoană. E singurul care are o energie transformatoare. Facem apel la toate forțele democratice să ni se alăture pentru a-i oferi o majoritate politică.
Domnule Mircea Geoană, Mișcarea România Renaște vă solicită să vă înscrieți în alegerile prezidențiale”, a spus Dumitru Borțun.

sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Mișcarea România renaște, ”un Proiect Politic pentru o Românie transformată din temelii”

Mișcarea ”România renaște” și-a lansat la începutul acestui an site-ul oficial în care se definește ca ”un Proiect Politic pentru o Românie transformată din temelii”.

Dumitru Borțun
Dumitru Borțun sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Geoană este de câțiva ani considerat un potențial candidat la prezidențiale. Cu toate că nu și-a anunțat candidatura, e de așteptat să o anunțe formal după summitul NATO din iulie de la Washington.

Mircea Geoană, anunț privind candidatura la alegerile prezidențiale 2024

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a fost întrebat, la un eveniment care a avut loc la Cluj-Napoca, dacă va candida la alegerile prezidențiale. Oficialul a transmis că va anunța la momentul potrivit, însă a atras atenția că nu a avut discuții pe acest subiect cu PSD și PNL și că „nu partidele aleg președintele României” ci cetățenii, motiv pentru care un posibil candidat independent poate avea șanse foarte mari.

Geoană a mai precizat că speră ca în curând partidele alfate la guvernare să decidă data alegerilor.

Întrebat dacă poate un independent să câștige alegerile în România, fără ajutorul partidelor, Geoană a spus că cetățenii și nu partidele își aleg președintele.

„Nu partidele aleg președintele României, ci cetățenii. Alegerile prezidențiale sunt diferite față de alte alegeri. E mult mai mare prezența la vot, sunt alegeri mai personalizate, nu alegi partidul, ci o persoană, un om. E o alegere complet diferită”, a explicat Mircea Geoană.

 

”Sabotaj” online sub (aproape) același nume

Poziția de lider în sondaje nu-i aduce lui Mircea Geoană doar lucruri pozitive, ci și alt gen de atacuri din partea unor eventuali contracadidați.

O astfel de ”lucrătură” s a petrecut și în februarie și vizează exact site-ul de care am făcut vorbire la începutul acestui text: Mișcarea ”România renaște” are site-ul înregistrat sub numele renașteromânia.ro.

Ei bine, pe data de 13 februarie, Moka life, o societate din București, a cumpărat rapid domeniul Româniarenaște.ro – similar cu numele proiectului și a postat pe platformă un clip în care românii sunt îndemnați să taxeze actuala clasă politică și care se numește – parafrazând nuleme original, ”România renaște pe bune”.

Deocamdată, pe acest site apar doar două videoclipuri rulate pe youtube, ambele atacuri la adresa lui Mircea Geoană.

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele
Parteneri
Un pacient a primit biscuiți cu viermi la Spitalul Fundeni din București: „O să îmi comand ceva să mănânc”. Ce spune unitatea medicală
Un pacient a primit biscuiți cu viermi la Spitalul Fundeni din București: „O să îmi...
Anunțul momentului pentru românii care vor să-și pună panouri fotovoltaice. Primești bani și pentru acest dispozitiv
Anunțul momentului pentru românii care vor să-și pună panouri fotovoltaice. Primești bani și pentru acest...
Topul liceelor în funcţie de ultima medie de admitere
Topul liceelor în funcţie de ultima medie de admitere
Zodiile care își vor schimba complet viața până la finalul anului. Bani din moșteniri, bogății cum n-au mai văzut și fericire mare pentru 5 nativi
Zodiile care își vor schimba complet viața până la finalul anului. Bani din moșteniri, bogății...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae...
Ei sunt românii care pot primii 40.000 de euro de la stat. Fondurile sunt nerambursabile, trebuie sa respecți o singură condiție simplă
Ei sunt românii care pot primii 40.000 de euro de la stat. Fondurile sunt nerambursabile,...
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft. Bănci, posturi TV, companii aeriene cad unele după altele şi au operaţiunile blocate. Cine este responsabil
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft....
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în anii '90 într-un imperiu cu 120 de magazine, fabrici şi afaceri de sute de milioane de lei
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în...
Apare un post de televiziune în România. A primit deja acordul CNA, când se va lansa
Apare un post de televiziune în România. A primit deja acordul CNA, când se va...
Statul află TOTUL despre tine. Apare al doilea CNP. Cine e obligat legal să îl dețină
Statul află TOTUL despre tine. Apare al doilea CNP. Cine e obligat legal să îl...
Averea ascunsă a Regelui Charles. Cât de bogat este monarhul
Averea ascunsă a Regelui Charles. Cât de bogat este monarhul
MApN despre noile atacuri ruseşti lângă graniţa României: două avioane F-16 au fost ridicate de la sol pentru monitorizarea situaţiei
MApN despre noile atacuri ruseşti lângă graniţa României: două avioane F-16 au fost ridicate de...
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea sute de mii de lei investiţi au făcut spectacol pe bursă
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea...
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig puţin”
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig...
Cât câștigă Nicoleta Voica la un eveniment. Tarif de lux pentru artistă
Cât câștigă Nicoleta Voica la un eveniment. Tarif de lux pentru artistă
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Andreea Raicu a făcut furori la plajă, la 47 de ani. Cum a apărut vedeta în vacanța din Italia FOTO
Andreea Raicu a făcut furori la plajă, la 47 de ani. Cum a apărut vedeta...